Χοιρινός γύρος στο τηγάνι


Εύκολος, χοιρινός γύρος  στο τηγάνι

Και τώρα πια που ο καύσωνας αποτελεί παρελθόν, τώρα με τις πρώτες ψύχρες που αναζητάς τη ζεστασιά και τα αρώματα της κουζίνας ...τι λες; Φτιάχνουμε γύρο; Ναι, αυτό το αγαπημένο αλλά τόσο νόστιμο "βρώμικο" μπορούμε να το ετοιμάσουμε στο σπίτι και στο τηγάνι μας.

Εύκολος χοιρινός γύρος  στο τηγάνι

Κι όχι μόνον μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι αλλά και με ένα μόνον τηγάνι αλλά χωρίς να είναι τηγανιτός! Γίνεται εύκολα και γρήγορα αν και εξαφανίζεται ακόμα πιο γρήγορα!

Εύκολος χοιρινός γύρος  στο τηγάνι

Πάμε να τον φτιάξουμε;;

Εύκολος χοιρινός γύρος  στο τηγάνι

Γύρος χοιρινός στο τηγάνι
       
        Εύκολος, χοιρινός γύρος  στο τηγάνι
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Εύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος
Μερίδες: 6 μερϊδες
ΥΛΙΚΑ
    • 800 γρ. χοιρινή πανσέτα και σπάλα (μισό - μισό)κομμένα σε λεπτά κομμάτια (φετούλες)

    Για τη μαρινάδα
    • 1,5 κ.γλ. ρίγανη
    • 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
    • 4 κ.σ. μηλόξιδο
    • 1,5 κ.γλ. μέλι (για το γλασάρισμα)
    • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 1/2 κ.γλ. κύμινο
    • 1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
    • 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
    • Αλάτι και Πιπέρι
    • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο

    Για το σερβίρισμα
    • Πιτούλες για το σερβίρισμα (χειροποίητες ΕΔΩ)
    • Πατάτες τηγανιτές ή τηγανιτές φούρνου (ΕΔΩ)
    • Ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι 
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τον γύρο.
      2. Τα ανακατεύουμε καλά και, αφού σκεπάσουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
      3. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ύλη) και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
      4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βάζουμε το μισό γύρο με τη μισή μαρινάδα στο τηγάνι και τον αφήνουμε να ψηθεί για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας έτσι ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές. 
      5. Μόλις δούμε ότι ο γύρος ψήθηκε και γλασαρίστηκε παίρνοντας ένα ωραίο χρώμα, τον βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε πιατέλα, σκεπάζοντάς τον με ένα καπάκι για να διατηρηθεί ζεστός μέχρις ότου ψηθεί και η δεύτερη δόση.
      6. Σερβίρουμε σε πιτούλες με πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι ή τον τυλίγουμε κανονικά.

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Επειδή ο γύρος είναι από τα αγαπημένα μας "βρώμικα" που τα μετατρέψαμε σε καθαρά, έχω δοκιμάσει με πανσέτα, σπάλα, λαιμό αλλά και ψαρονέρι που δεν έχει λίπος. Προσωπικά, προτιμώ πανσέτα και σπάλα για να έχουν και λίγο λίπος.

      Ζητούμε από τον κρεοπώλη να κόψει τον γύρο και εάν δεν μπορεί τότε με κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε εμείς.

      Πλέον, στα περισσότερα κρεοπωλεία υπάρχει γύρος κομμένος ή και μαριναρισμένος, έτοιμος για ψήσιμο.

      Προσοχή! Εάν το αντικολλητικό τηγάνι μας είναι μικρό, ψήνουμε το γύρο σε 2 ή 3 δόσεις.

      Εύκολος, χοιρινός γύρος  στο τηγάνι

      Εύκολος, χοιρινός γύρος  στο τηγάνι
      Tante Kiki
      0 Comments
      No