Μοσχαράκι κοκκινιστό, μπρεζέ με μανιτάρια


Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια, καρότα, πιπεριά

Braisé (μπρεζέ) είναι ένας όρος που τον συναντούμε συχνά σε μενού εστιατορίων και που χαρακτηρίζει ένα κρέας όταν μαγειρεύεται σε κλειστό σκεύος με αρωματικά και συνδυάζοντας ένα ή περισσότερα υγρά όπως ζωμό, κρασί ή νερό. Μπρεζέ μαγειρεύουμε κρέατα που είναι σκληρά, δεν μαλακώνουν εύκολα (π.χ. μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) και έχουν κάποια λιπαρά (δεν είναι, δηλαδή, εντελώς άπαχα). Στόχος είναι  να μαλακώσουν αλλά και να γίνουν νόστιμα επειδή ο ζωμός του μαγειρέματος μένει στην κατσαρόλα με το φαγητό. Συχνά, τα πιάτα μπρεζέ τελειώνουν με ψήσιμο στο φούρνο. Ωστόσο, εγώ σήμερα θα σας δείξω τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για ένα καταπληκτικό κοκκινιστό μοσχαράκι που γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσει ίχνος από τη νοστιμιά του.

Μοσχαράκι κοκκινιστό (μπρεζέ) με μανιτάρια, καρότα και πιπεριά

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένα πιάτο κλασσικό, διαχρονικό και πάντα λαχταριστό κι αγαπημένο στην ελληνική οικογένεια. Ποιος δεν το λατρεύει; Για μένα είναι ένα φαγητό που δεν επηρεάζεται από τις εποχές και μάλιστα όταν το καλοκαίρι αντικαθιστούμε τις ντομάτες "κονκασέ"  με φρέσκες, καλοκαιρινές ντομάτες γίνεται ακόμα καλύτερο.

Μοσχαράκι κοκκινιστό (μπρεζέ) με μανιτάρια, καρότα και πιπεριά

Στο δικό μας οικογενειακό τραπέζι το πιάτο αυτό ήταν και είναι ένα πιάτο που κάνει συχνά την εμφάνισή του. Έτσι κι αλλιώς το φαγητό αυτό δεν τρώγεται καυτό γιατί χάνει μέρος της νοστιμιάς του οπότε ακόμα και το καλοκαίρι είναι ευπρόσδεκτο απ' όλους μας. Με το συγκεκριμένο πιάτο γιορτάσαμε τον Δεκαπενταύγουστο, την επιτυχία της μεγάλης μου ανιψιάς στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης, όπως ήθελε και τα γενέθλια της αδελφής. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε.

Μοσχαράκι κοκκινιστό (μπρεζέ) με μανιτάρια, καρότα και πιπεριά

Μοσχαράκι κοκκινιστό (μπρεζέ) με μανιτάρια
               
                 
                   
                   Print Friendly and PDF
Περιγραφή :Κλασσικό πιάτο με μοναδική νοστιμιά στη γρήγορη εκδοχή του
Μερίδες: 6
ΥΛΙΚΑ
    • 1.600 γρ. μοσχαράκι (ποντίκι), σε κομμάτια
    • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
    • 2 καρότα σε ροδέλες
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 300 γρ. μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια
    • 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 100 ml κόκκινο κρασί 
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη
    • Αλάτι - Πιπέρι - Μπαχάρι
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το ελαιόλαδο και τα κομμάτια του κρέατος.
        2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
        3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, κρεμμυδάκια, τα καρότα, την πιπεριά και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
        4. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.


        Tante Kiki
        0 Comments
        No