Οι σαλάτες είναι πάντα μια εύκολη, δροσερή, ελαφριά και χορταστική λύση για κάθε μέρα είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο. Είναι μια καλή λύση όμως και για να μπει σε βάζο ή τάπερ για όσες και όσους γευματίζουν στο γραφείο.
Η πατατοσαλάτα που σας προτείνω σήμερα είναι όχι απλά χορταστική και γευστική αλλά και πολύ υγιεινή μια και, αντί για μαγιονέζα, έχει dressing/sauce φτιαγμένη με γιαούρτι κεφίρ... τί καλύτερο, έτσι δεν είναι;
Βέβαια, όπως κάθε σαλάτα, επιδέχεται διάφορες προσαρμογές στα δικά σου γευστικά δεδομένα μια και μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις υλικά που η φαντασία και η γεύση σου λατρεύουν. Μπορείς, ας πούμε, να προσθέσεις κάποιο αλλαντικό, όποιο σου αρέσει (εγώ της πρόσθεσα κάποια φορά το αγαπημένο μου σαλάμι αέρος και της πήγε τέλεια). Επίσης, μπορείς να της προσθέσεις ψιλοκομμένο δυόσμο για ακόμα περισσότερη δροσιά ή και κομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψημένη ή αν δεν σου αρέσει το πεκορίνο πρόσθεσέ της κύβους από όποιο κίτρινο τυρί αγαπάς λίγο cottage μέσα στη sauce κεφίρ. Φαντασία και όρεξη να έχεις και οι συνδυασμοί δεν τελειώνουν. Και μια που είναι ακόμα, σχεδόν, καλοκαίρι, πρόσθεσέ της κι ένα πολύ καλοκαιρινό, κατακίτρινο σαν τον ήλιο καλαμπόκι που θα της χαρίσει τη γλύκα του.
'Οπως και να είναι, πάντως, με όποιον συνδυασμό και αν την κάνεις, ένα είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψεις κι αυτή για να σε ανταμείψει θα σε χορτάσει με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Πατατοσαλάτα με σως κεφίρ
Περιγραφή : Μια πλούσια πατατοσαλάτα με σως κεφίρ ιδανική για ελαφρύ γεύμα
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
- 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες
- 8 ντοματίνια κομμένα
- 1/2 πράσινη πιπεριά (κέρατο), σε καρεδάκια
- 1 μικρό καρότο χοντροτριμμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
- 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 2 αυγά βρασμένα, σε φέτες
- 2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 1 κ.σ. άνηθο
- 3 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
Sauce κεφίρ
- 1 γιαούρτι κεφίρ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
- 2 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- Αλάτι & Πιπέρι (τετράχρωμο)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε τις πατάτες, τα ντοματάκια, το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τις ελιές και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και χωρίς να ανησυχούμε για το αν θα σπάσουν κάποιες πατάτες γιατί έτσι γίνεται πιο νόστιμη η σαλάτα.
- Τοποθετούμε γύρω γύρω και τις φέτες των αυγών.
- Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα.
- Ανακατεύουμε και πάλι, βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντάς την με το τριμμένο πεκορίνο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Στη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας.