Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας


Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας

Σήμερα θα σας συστήσω τα soft cookies που λατρεύουν οι ανιψιές μου και κάνει η αδερφή μου κάθε εβδομάδα ανελλιπώς. Πρέπει να ομολογήσω πως είναι ιδανικά για το σχολείο αλλά και για να συνοδεύσουν ένα φλιτζάνι καφέ, τσάι ή ένα ποτήρι γάλα. Εξάλλου ποιός δεν θέλει ένα μαλακό μπισκότο, τύπου αμερικάνικου cookie με ελαφρώς μαστιχωτή υφή και σταγόνες σοκολάτας; Όχι πείτε μου, ποιός, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια λιχουδιά;

Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας

Αυτά τα cookies γίνονται πανεύκολα, δεν κρύβουν καμιά δυσκολία και το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμό τους για να μην "στεγνώσουν" και γίνουν λίγο πιο σκληρά. Τί πρέπει να κάνουμε; Απλά, την πρώτη φορά που θα τα φτιάξουμε να προσέξουμε μήπως ο φούρνος μας είναι αρκετά δυνατός και πρέπει να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στους 175-170 βαθμούς ή να τροποποιήσουμε (και πάλι ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας) τον χρόνο ψησίματος.

Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας

Οφείλω, βέβαια, να ομολογήσω ότι τα συγκεκριμένα cookies είναι εθιστικά από την πρώτη κιόλας μπουκιά όταν νιώθεις τη μαστιχωτή υφή και τη σοκολάτα να χορεύουν στο στόμα. Σας προτείνω λοιπόν να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!! 

Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας

Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας
                 Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας
             
                      Print Friendly and PDF

Περιγραφή: Μεγάλα μαλακά cookies με μαστιχωτή υφή
Μερίδες:  12-15 ανάλογα με το μέγεθος
ΥΛΙΚΑ
    • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 αυγό 
    • 135 γρ. ζάχαρη
    • 2 φακελάκια ζαχαροβανίλιας
    • 1/2 κ.γλ. αλάτι
    • 1/2 κ.γλ. μπέικιν
    • 1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
    • 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (ή γάλακτος)
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια με το μίξερ (χειρός ή σταθερό) και μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε το αυγό.
        2. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        3. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν, τη σόδα φαγητού και τις σταγόνες σοκολάτας.
        4. Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε το μείγμα του αλεύρου σε 2 δόσεις στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα.
        5. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, έτσι ώστε να σφίξει και να μπορούμε να κάνουμε τα cookies.
        6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        7. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, με ένα scoop παγωτού, με ένα κουτάλι ή και με το χέρι (αρκεί να είναι ίδια ποσότητα) παίρνουμε μια ποσότητα και σχηματίζουμε μπαλάκια που τοποθετούμε σε 2 λαμαρίνες φούρνου καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί.
        8. Προσοχή! Φροντίζουμε να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν.
        9. Ψήνουμε 14-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) ή μέχρι να δούμε ότι γύρω γύρω έχουν αποκτήσει ένα χρυσόξανθο χρώμα.
        10. Προσοχή! Τα cookies δεν πρέπει να παραψηθούν! Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά. Μόλις κρυώσουν θα αποκτήσουν την κανονική τους υφή.
        11. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο στο ταψί, μετά τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και μόλις κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμα να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Για περισσότερο άρωμα, στα cookies μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκαλιού, τζίντζερ ή κανέλα και γαρίφαλο.

        Soft  cookies με σταγόνες σοκολάτας

        Tante Kiki
        0 Comments
        No