Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας


Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας

Είναι κάποιες φορές που η απλότητα αναδεικνύει το μεγαλείο. Είναι εκείνες οι φορές που  η γεύση είναι τόσο θεϊκή ώστε κάθε επιπλέον "στολίδι" απλά είναι απόλυτα περιττό! Εντάξει, ζούμε στην εποχή της κυριαρχίας της ιδανικής εικόνας αλλά ας προσπαθήσουμε λίγο να αποδώσουμε τη σωστή σημασία και στην ουσία των πραγμάτων κι αυτό αφορά πολλούς τομείς της πραγματικής και όχι της εικονικής μας ζωής. Ιδιαίτερα όσον αφορά στη γεύση! Πόσες φορές δεν λαχταρήσαμε ένα γλυκό ή ένα φαγητό μόνο και μόνο επειδή ήταν τέλεια παρουσιασμένο και όταν γευτήκαμε την πρώτη μπουκιά σκεφτήκαμε ή είπαμε "κρίμα" γιατί δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών η γεύση του; Είναι, αλήθεια, η ομορφιά και όχι η νοστιμιά που παίζει τον πρώτο ρόλο στη σύγχρονη πραγματικότητα; 

Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτά τα μπισκότα είναι ακριβώς το αντίθετο! Όταν τα έφτιαξα και τα δοκίμασα το πρώτο που σκέφτηκα, παρασυρμένη από την σύγχρονη πραγματικότητα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ήταν να τα διακοσμήσω με βρώσιμα άνθη, με σοκολάτα, με κερασάκι μαρασκίνο, με γλάσο και αμύγδαλο... κάτι στο τέλος τέλος που θα τα κάνει να κερδίσουν περισσότερα likes καθώς θα "κάνουν την εμφάνισή τους". Ύστερα, ήρθε εκείνη η εσωτερική φωνούλα που πολλές φορές αντιδρά και μου είπε νευριασμένη... "μα γιατί όλα όσα τρώμε πρέπει να βασίζονται στην ομορφιά και όχι απλά σε υπέροχη γεύση κι ακόμα πιο υπέροχη επίγευση;" Κι αποφάσισα να μην τα διακοσμήσω! Ναι, να τα αφήσω έτσι για να αναδείξω την πραγματική τους αξία! Γιατί αξίζουν! 

Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας

Είχα πολύ καιρό να φτιάξω μπισκότα! Ο λόγος είναι ότι, συνήθως, βρίσκω ψεγάδια (ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν) στα μπισκότα που φτιάχνω. Τη μια μου φαίνονται πολύ σκληρά, την άλλη μαλακά, την άλλη λιγότερο ή περισσότερο εύθρυπτα ή άνοστα και πάει λέγοντας. Η απόφαση να φτιάξω αυτά τα μπισκότα καρύδας ήρθε εντελώς ξαφνικά, μάλλον επειδή λατρεύω την καρύδα (αν και... όχι, δεν θα μπορούσα να πάω στο Survivor μόνο και μόνο για τις καρύδες που τρώνε.😆😂). Είχα μια αρχική συνταγή στο τετράδιο των συνταγών μου και επειδή ήθελα να βάλω και κορν φλάουρ (άγνωστο γιατί) την άλλαξα λίγο! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό μια και τα μπισκότα έγιναν ακριβώς όπως τα θέλω! Ούτε σκληρά αλλά ούτε μαλακά, λιώνουν στο στόμα και αφήνουν μια φοβερή ινδοκαρυδένια επίγευση! Ένα ελάττωμα έχουν... είναι λίγα αλλά σίγουρα είναι πολύ εύκολα για να γίνουν σε διπλή δόση ή για δεύτερη φορά!!! 

Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας

Λεπτά μπισκότα καρύδας

Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας
Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Λεπτά μπισκότα με θεϊκή γεύση καρύδας
Μερίδες: 16 κομμάτια των 17 γρ.
ΥΛΙΚΑ
    • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 15 γρ. κόρν φλάουρ
    • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 50 γρ. ζάχαρη
    • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο 
    • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
    • 1 πρέζα αλάτι
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
        2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα.
        3. Αναμιγνύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
        4. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
        5. Ρίχνουμε τα μείγμα με το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το ινδοκάρυδο σε δύο δόσεις στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη.
        6. Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
        7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια των 17 γραμμαρίων το κάθε ένα.
        8. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.
        9. Πιέζουμε ελαφρώς τα μπισκότα από πάνω.
        10. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στο καθένα μισό κερασάκι μαρασκίνο.
        11. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-14 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
        12. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-12 λεπτά, πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
        13. Προσοχή γιατί όσο είναι ζεστά σπάζουν εύκολα.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Εάν θέλουμε μπορούμε να τα περιχύσουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα ή να βάλουμε ένα κερασάκι μαρασκίνο στην επιφάνειά τους.

        Λεπτά μπισκότα καρύδας και η κυριαρχία της εικόνας
        Tante Kiki
        0 Comments
        No