Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά και μανιτάρια


Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά και μανιτάρια

Απλή γεύση αλλά μέσα στην απλότητά της θεϊκή γεύση. Μικροί και μεγάλοι το αγαπούν κι αυτό ανταποδίδει με το να επιδέχεται άπειρες γευστικές παραλλαγές με την προσθήκη ή απλά την αντικατάσταση των αρχικών υλικών του αλλά και να μετατρέπεται από ένα απλό ορεκτικό σε συνοδευτικό ή ακόμα και σε κυρίως πιάτο με τη  συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας.

Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά και μανιτάρια

Το σουφλέ αυτό έχει τυριά και μανιτάρια. Μη διστάσετε όμως να του προσθέσετε πιπεριές, λιαστές ντομάτες ή ζαμπόν ανάλογα με την όρεξή σας. Κι αν το θέλετε για ορεκτικό δεν έχετε παρά να το κόψετε σε λίγο πιο μικρά κομμάτια για να γίνει νόστιμες μπουκίτσες.

Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά και μανιτάρια

Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά 
             Κανταϊφι σουφλέ με διάφορα τυριά και μανιτάρια
          Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Ένα νόστιμο πιάτο με πολλές χρήσεις
Μερίδες: 9 (ταψάκι 21 x 21 εκ.)

ΥΛΙΚΑ
    • 250 γρ. κανταϊφι
    • 3 αυγά
    • 600 γρ. γάλα φρέσκο 
    • 100 γρ. γιαούρτι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα

    Για τη γέμιση
    • 200 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
    • 200 γρ. μείγμα τυριών*
    • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + 20 γρ. βούτυρο σε κομματάκια για την επιφάνεια
    • Αλάτι & Πιπέρι

        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
        2. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψί μας και στρώνουμε το μισό κανταϊφι αφού πρώτα το έχουμε "ανοίξει" και αφρατέψει.
        3. Από πάνω, στρώνουμε το μισό από το μείγμα τυριών, τη μισή κεφαλογραβιέρα και μετά τα μανιτάρια.
        4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, στρώνοντας το υπόλοιπο μείγμα τυριών και την υπόλοιπη γραβιέρα.
        5. Από πάνω, στρώνουμε το υπόλοιπο κανταϊφι και το πιέζουμε ελαφρά.
        6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
        7. Μόλις το μείγμα, ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε σιγά σιγά στο κανταϊφι και προσθέτουμε τα 20 γρ. βούτυρο σε κομματάκια.
        8. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από το κανταϊφι.
        9. Όση ώρα περιμένουμε το κανταϊφι να απορροφήσει τα υγρά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        10. Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, βάζουμε στη μεσαία σχάρα το ταψί και ψήνουμε για 45-50 περίπου λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το κανταϊφι έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        edam, gouda, mozzarella, cheddar 
        Update συνταγής & φωτογραφιών : 29/12/2024


        Tante Kiki
        4 Comments
        No