Παγωτό dulce de letche με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

Πιο εύκολο παγωτό δεν υπάρχει!
Άργησα εφέτος... πολύ άργησα!! Όλο τον χρόνο το παγωτό βανίλια δεν λείπει από την κατάψυξη και τώρα, παρά τις ζέστες ένα παγωτό διαφορετικό δεν έφτιαξα! 

Λίγο τα τρεχάματα, πολύ η ...κλασσική καλοκαιρινή τεμπελιά, ακόμα περισσότερο το ότι όλοι οι ...πελάτες στο τριώροφο προτιμούν βανίλια και σοκολάτα, η άλλη γεύση του παγωτού αργούσε να έρθει και μαζί της το ανάλογο ...ποστ!!! Τα νεύρα μου!!! 
Κι ένα ηλιόλουστο πρωινό, με τον ήλιο να έχει αποφασίσει ότι θα μας δείξει τί σημαίνει καλοκαίρι... έφτασε ένα τηλεφώνημα που ανήγγειλε τον ερχομό φίλων αγαπημένων! "Να η ευκαιρία!" αναφώνησα και... σίγουρα, δεν εννοούσα την παλιά εκπομπή ταλέντων!! Οποιοσδήποτε είχε αντίρρηση ...αγνοήθηκε παντελώς (ακολούθησα αποφασιστικά...αμετακίνητη γραμμή ...γερμανική) και το ζαχαρούχο φυλακίστηκε μέσα στην χύτρα ταχύτητος για να μην ...χάνουμε και χρόνο!! Ο αντιρρησίας... (βλέπε...αγαπημένος συγγενής και κάτοικος τρίτου ορόφου!!) έφτιαξε ένα άλλο συμπληρωματικό γλυκό, μια ωραία υγρή ινδοανανοκαρυδόπιτα (ΕΔΩ) που του ταίριασε ...γάντι και που συνόδευσε το πολυαναμενόμενο (εκ μέρους μου!) παγωτό dulce de leche με κάθε επισημότητα και περισσή περηφάνεια!
Η αφεντιά μου, έψαξε, βρήκε και διάβασε ένα σωρό συνταγές μα τελικά η επιθυμία υπερτέρησε της λογικής και έκανε ό,τι ήθελε... μα, ό,τι ήθελε!!! Με άλλα λόγια το παγωτό έγινε τελικά καραμέλα-ινδοκάρυδο που σερβιρίστηκε με αράπικα φιστίκια ή τριμμένη κουβερτούρα που του πάει τρελλά γιατί σπάει την καραμελένια του γλύκα και όλοι κατέληξαν ότι η ...δημιουργός του είχε δίκιο που επέμενε τόσο!!
Δεν έχετε παρά να το φτιάξετε για να διαπιστώσετε τη νοστιμιά του! Κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα καρύδας μπορείτε πολύ απλά να την αντικαταστήσετε με φυτική σαντιγή.
ΥΛΙΚΑ
400 ml κρέμα καρύδας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο (Δείτε  ΕΔΩ πώς γίνεται)
2 κ.σ. κορν φλάουρ (ή κούσταρ πάουντερ)
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Έχουμε ετοιμάσει από πριν το καραμελωμένο γάλα και το έχουμε βάλει στο ψυγείο για να είναι πολύ κρύο.
Παίρνουμε τα 2/3 από την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε λίγο με το μίξερ για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε και το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγη κρέμα καρύδας απ' αυτήν που κρατήσαμε.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Ύστερα, την προσθέτουμε στο ήδη κρύο παγωτό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 30 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε και πάλι.
Εάν θέλουμε, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά (αν και δεν είναι ανάγκη) μετά από 30 λεπτά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό στο ψυγείο για 10-12 λεπτά.


33 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και εύκολο παγωτό Κική μου! Καταπληκτικός συνδυασμός γεύσεων! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι καταπληκτικό Χαρά μου;;; Είναι πράγματι νοστιμότατο και χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πεντανόστιμο και πανεύκολο!!!

    Καλή εβδομάδα Κική μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Ελένη μου... είναι και τα δύο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μας τσάκισες Κική!! Μας εξόντωσες!!!! Φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!! Και πολύ ωραίες οι κοντινές σου φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις που για να ...σταματήσω τις κουταλιές... είδα κι έπαθα!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό!!

      Διαγραφή
  4. Κατενθουσιαστηκα!!! Τρελαίνομαι για καραμελα και καρύδα!! Ετσι κ είχα την κρεμα καρύδας θα το έφτιαχνα Τώρα!! Καλη εβδομαδα Κικη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Εύη μου!! Είναι πεντανόστιμο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Μα τι καλοκαιρινός και εξωτικός συνδυασμός γεύσεων είναι αυτός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχος συνδυασμός και δυνατή γεύση Αμαλία μου!

      Διαγραφή
  6. Φαινεται ονειρεμενο!
    Μπραβο Κικη μου, μας δροσισες ευχαριστα!
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι η εποχή που χρειαζόμαστε νόστιμη... δροσιά Αριάδνη μου!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Και μόνο που φαντάζομαι τη γεύση... λιώνω!!!
    Μπράβο, Κική μου!
    Πάντα τα καλύτερα μας... σερβίρεις!!! ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηηηηηη λιώσεις... ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και τρώγεται πριν παγώσει σαν ...κρέμα!!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Ο,τι πρέπει Κική το παγωτό σου για να μας δροσίζει όλο το καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Yπέροχο Κική τέτοιο συνδυασμό δεν είχα ξαναδεί...!!
    Η πρώτη φωτογραφία σου είναι τέλεια!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίος ο συνδυασμός και οφείλεται κυρίως στην δυσανεξία της μικρής μας στην λακτόζη Μάχη μου!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε και η φωτό!!!

      Διαγραφή
    2. Ωραία συνταγή, Κική μου - λατρευω την καρύδα !!!! Την κρέμα καρύδας πού την βρίσκουμε????

      Διαγραφή
    3. Στα σούπερ μάρκετ Νίκη μου. Υπάρχει μαζί με το γάλα καρύδας.

      Διαγραφή
  10. Μόλις το έφτιαξα!!! Δεν άντεξα!! Τωρα μπαίνει κατάψυξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξετρελλαθείς σου το λέω.... :)

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ νόστιμο!!! Μου θυμίζει περισσότερο παρφέ, ίσως επειδή είναι λιπαρό λόγω της κρέμας και του ζαχαρούχου.

      Διαγραφή
  11. Η κρέμα καρύδας έχει γίνει το αγαπημένο μου υλικό μαζί με το αβοκάντο!Εύγε κούκλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Λίλια... είναι πεντανόστιμο!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  12. Και εγώ άργησα λίγο με τα παγωτά φέτος :-) Και να πεις ότι δεν είχε ζέστες!
    Πάντως οι φωτογραφίες σου είναι λαχταριστές λαχταριστές Κική!
    Επίσης μου αρέσει που έβαλες κρέμα καρύδας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ζέστες άλλο τίποτα Άρη!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό!! Η κρέμα καρύδας του δίνει άλλη νοστιμιά!!! Θα μπορούσε να πασπαλιστεί και με ψημένο ινδοκάρυδο!

      Διαγραφή
  13. Μια ερωτηση Κικη μου πως καραμελωνει το ζαχαρουχο; και τι ειναι η κρεμα καρυδας;; σαντιγη;..μου αρεσαν οι γευσεις .. απαντησε μου με μέηλ πλιζζζζ..για περισσοτερες πληροφορίες. φιλη μου..αν δεν βαλουμε κρεμα καρυδας και βαλουμε φυτικη σαντιγί οπως γραφεις κανουμε παλι την ιδια διαδικασία με το κορν φλαουρ;..
    σου αφηνω το μεηλ μου να μου γραψεις ναι;..roulamakedonisa@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω τι παγωτό , τι γεύσεις , τι ψωτογραφίες!!!! Τι να πρωτοθαυμάσεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!