Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά


Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του Ασιατικού φαγητού που επιλέγω να το απολαμβάνω ελάχιστες φορές. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασα noodles teriyaki και,  η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα! 

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

Teriyaki είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ιαπωνικής κουζίνας που το πουλερικό ή το ψάρι αλείφονται και ψήνονται με την γλυκιά και λιγότερο ή  περισσότερο πικάντικη σάλτσα τεριγιάκι. Τι περιέχει η σάλτσα αυτή; Σόγια, σάκε ή μίριν και ζάχαρη. Το σκόρδο που, ίσως περιέχει στην πιο σύγχρονη μορφή της δεν είναι συνηθισμένο στην Ιαπωνία.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

Ψάχνοντας, λοιπόν, να αποκωδικοποιήσω τη συνταγή έπεσα πάνω σε κοτόπουλο τεριγιάκι. Μου άρεσε, το συζήτησα και όταν οι ανιψιές μου το ζήτησαν, τελείωσε!!Χατίρια δεν χαλάω! Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα πιάτο νόστιμο, γρήγορο, εύκολο και πολύ ελαφρύ γιατί δεν με ενόχλησε στο στομάχι όπως πολλά άλλα .. Ένα πιάτο που από τότε το επαναλαμβάνω συχνά.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

Η εκδοχή που έφτιαξα και σου δίνω δεν είναι η αυθεντική αλλά σίγουρα είναι νόστιμη και αξίζει να τη δοκιμάσεις. Γίνεται πολύ γρήγορα, από τη στιγμή που θα ετοιμάσεις τα λαχανικά και είναι ένα πιάτο ιδανικό για τις μέρες που θέλεις μια ιδιαίτερη γεύση.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά
            Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά
          Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Πεντανόστιμο καθημερινό γεύμα
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
    • 2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια
    • 2 φωλιές (2 συσκευασίες) Family Noodles 
    • 3 κ.σ. σπορέλαιο (ή σησαμέλαιο) 
    • 1 πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε μπαστουνάκια
    • 1 καρότο χοντροτριμμένο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    • 1 φλ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. λευκομανίταρα, σε φέτες
    • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ
    • 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
    • 150 ml σάλτσα τεριγιάκι (έτοιμη)
    • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 1-2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
    • Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό (προαιρετικά)


      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τους κύβους κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πάπρικα και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο έτσι ώστε να απορροφήσει αρώματα και γεύση.
      2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε καυτό νερό και ρίχνουμε μέσα τα noodles για 4 λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) ανακατεύοντάς τα μερικές φορές.
      3. Αφού περάσει ο χρόνος, ρίχνουμε το νερό, προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο και τα αφήνουμε να περιμένουν.
      4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ) σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σπορέλαιο, μετά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να καραμελώσει.
      5. Ύστερα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ψηθεί εντελώς από όλες τις πλευρές.
      6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε αλλά καλό είναι να μείνουν λίγο τραγανά.
      7. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, τα μαγειρεμένα noodles, τη σάλτσα τεριγιάκι, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
      8. Μόλις ζεσταθούν καλά, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε σε πιάτα ή μπολ.

      Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

      Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά
      Tante Kiki
      0 Comments
      No