Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή


Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή

Σήμερα θα σας συστήσω μια αγαπημένη παραδοσιακή "σαλάτα" πολυπρόσωπη. Μια "σαλάτα", τοπική λιχουδιά της Σύρου που όμως μπορείς να την απολαύσεις και σας σνακ ή σαν ορεκτικό επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια και κρέατα. Είναι τόσο νόστιμη, ελαφριά και εύκολη που αν την βάλεις δίπλα στο πασχαλινό οβελία όλοι οι συνδαιτημόνες σου θα ξετρελαθούν. 

Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή

Εξάλλου, αυτή η μαϊντανοσαλάτα σχεδόν δεν έχει εποχή αν και... άνοιξη και καλοκαίρι είναι σίγουρα πολύ πιο αρωματική με τον μαϊντανό να της χαρίζει την φρεσκάδα του. Κι αν είσαι από εκείνους που λατρεύουν τα αρωματικά, είτε ζεις στην εξοχή, σε προάστιο ή στο κέντρο της πόλης δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχεις μια μικρή γλάστρα ή ζαρντινιέρα με λίγο χώμα και να έχεις τον δικό σου μαϊντανό. 

Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή

Αυτή η μαϊντανοσαλάτα, που λες, είναι ό,τι καλύτερο! Το υπέροχο χρώμα της, η βαθιά νοστιμιά της και η πινελιά με τα αλμυρά ψημένα αμύγδαλα που της χαρίζει μιαν ανεπανάληπτη ξηροκαρπένια επίγευση την κάνουν μοναδικά εθιστική!

Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή

Συριανή Μαϊντανοσαλάτα
Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή

Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Παραδοσιακή σαλάτα από τη Σύρο 
Μερίδες: 4-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
    • 100 γρ. φύλλα μαϊντανού
    • 100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
    • 30 γρ. κάππαρη
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένη
    • 2 κ.σ. ξίδι
    • 100 γρ. πατάτες βρασμένες
    • 150 ml ελαιόλαδο
    • Χυμό από 1 λεμόνι
    • Αλάτι & Μαύρο πιπέρι

    Για το σερβίρισμα
    • Αμύγδαλα με τη φλούδα τους ψημένα και αλατισμένα
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μαϊντανό από τον οποίο κρατάμε μόνον τα φύλλα.
      2. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
      3. Στο μπλέντερ βάζουμε το μαϊντανό, την κάππαρη, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το ψωμί, τις πατάτες, το ξίδι, τα 80ml από το ελαιόλαδο, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
      4. Σερβίρουμε σε μπολ, περιχύνοντάς την με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σπασμένα αμύγδαλα.
      Παραλλαγή συνταγής από  ΕΔΩ

      Συριανή Μαϊντανοσαλάτα, η δική μου εκδοχή
      Tante Kiki
      0 Comments
      No