Αχ αυτά τα ροδάκινα! Κάθε καλοκαίρι, το καρπούζι και τα ροδάκινα τα τιμώ και με το παραπάνω μια και είναι, μακράν, τα λατρεμένα μου φρούτα. Φυσικά, είμαι από εκείνους τους καλοκαιρινούς τύπους που, αν και μου αρέσουν τα φρούτα κάθε εποχής με μικρές εξαιρέσεις, την άνοιξη και το καλοκαίρι νομίζω ότι ζω στον φρουτοπαράδεισο! Δεν περνάει μέρα χωρίς φρούτο! Αρχίζω με το που "σκάνε μύτη" οι φράουλες και συνεχίζω ακάθεκτη με ό,τι δω στον πάγκο του μανάβη ή της λαϊκής, κεράσια, πεπόνια, καρπούζια, βερίκοκα, ροδάκινα και ό,τι άλλο συναντήσω στον δρόμο μου! Αγοράζω και τρώω φρούτα συ-νέ-χει-α!!!
Τα cheesecakes από την άλλη είναι τα αγαπημένα μου γλυκά! Ελαφρά, κρεμώδη, δροσερά με μια "υποψία" κριτσανιστής μπισκοτοβάσης είναι ό,τι πιο νόστιμο! Η επιτομή του καλοκαιρινού γλυκού θα έλεγα, αν και ...μετά το παγωτό. Κι αν αυτά τα cheecakes κρύβουν μέσα στη νόστιμη κρέμα τους και κάποια φρούτα, τότε απογειώνονται κι απογειώνουν και τους γευστικούς σου κάλυκες! Για μένα λίγη σημασία έχει αν αυτά τα φρούτα είναι σε μορφή κομπόστας, γλυκού του κουταλιού ή φρέσκα. Όπως και να έχει τα cheesecakes δημιουργούν γευστικές αναμνήσεις και απόλυτους εθισμούς ειδικά αυτή την εποχή! Και για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής όταν έχω τέτοια φρουτογλυκά... η σοκολάτα δεν μου λείπει ή μάλλον, μου λείπει μια στο τόσο!
Το συγκεκριμένο cheesecake είναι η μεγάλη μου αγάπη. Με το άρωμα του φρούτου που αγαπώ σε φουλ έκδοση και με μεγάλη ευκολία στο να το φτιάξεις γιατί, η αλήθεια είναι ότι αυτό το cheesecake πρέπει να το φτιάξεις για να καταλάβεις τί εννοώ, ακριβώς.
Cheesecake με ροδάκινο
Περιγραφή : Ένα πολύ ιδιαίτερο cheesecake με έντονα φρουτένιο άρωμα που γίνεται εξίσου νόστιμο και με βερίκοκο.
Μερίδες: Τσέρκι ή φόρμα με 22-24 εκ. διάμετρο. 8-10 ανάλογα με το μέγεθος.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο (προαιρετικά: χωρίς ζάχαρη, σπιτική ΕΔΩ ή έτοιμη)
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 2 ψιλοκομμένα ροδάκινα (φρέσκα)
- 10 petit-beurres αλεσμένα στο multi
- 10 petit-beurres ολόκληρα
- 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (1 φυτική κρέμα 500 ml χωρισμένη στη μέση)
- 1 βανιλέτα (φακελάκι με βανίλια)
- 2-3 κ.σ. σιρόπι από 2 κ.σ. μαρμελάδα διαλυμένη σε 4 κ.σ. χλιαρό νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνουμε 5-6 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και ρίχνουμε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνη αφού την στίψουμε καλά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη στη ζεστή μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την μισή κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα (που έχει ήδη κρυώσει).
- Τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία, κανονική κρέμα (ούτε πολύ αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή) που την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ 3-4 κ.σ. μαρμελάδα και την διαλύουμε σε 7-8 κ.σ. χλιαρό νερό για να φτιάξουμε ένα "σιρόπι" για τα μπισκότα.
- Τοποθετούμε το τσέρκι σε μια πιατέλα.
- Τοποθετούμε μια σειρά μπισκότα petit-beurres και τα βρέχουμε με λίγο από το "σιρόπι" που φτιάξαμε.
- Απλώνουμε την μισή κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα.
- Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τα ψιλοκομμένα ροδάκινα.
- Χτυπάμε την άλλη μισή κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ με 3 κ.σ. από το "σιρόπι" και καλύπτουμε την τούρτα.
- Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου και φύλλα δυόσμου ή μέντας.