Τούρτα κορμού bitter και χωρίς λακτόζη

Ας ξεκινήσουμε γλυκά την μέρα και την εβδομάδα αυτή με μια ολόψυχη, χαμογελαστή καλημέρα, έτσι... για να καλωσορίσουμε τη νέα σχολική χρονιά που έχει πρεμιέρα σήμερα, με ένα λαχταριστό σοκολατογλυκό!
ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς!
Το δίκτυο γέμισε και όχι... τώρα πρόσφατα αλλά εδώ και πολύ καιρό! Μόνον που εγώ μόλις τον ανακάλυψα!!! Τί να λέμε τώρα... αν δεν παρακολουθείς συχνά τα δρώμενα του διαδικτύου... αυτό συμβαίνει!! Βέβαια, όχι ότι έγινε κάτι τρομερό γιατί να που τον ανακάλυψα κι εγώ αυτόν τον περίφημο κορμό κατσαρόλας! 
Διάβασα μια, δυο, τρεις συνταγές και καταλήγοντας να γράψω μια διαφορετική συνταγή, κρατούσα την αναπνοή μου... μέχρι να φτάσει η ώρα να τον κόψω, να τον σερβίρω κι από κει και πέρα  μέχρι να τον δοκιμάσουν οι ...λιχούδηδες γευσιγνώστες του τριωρόφου.  Βλέποντας το κουτάλι να ταξιδεύει προς το στόμα έχοντας ξεκινήσει με αφετηρία το πιάτο και φορτίο ένα "καλό" κομμάτι καφέ, σοκολατένιας κρέμας γεμάτης με διάφορα μπισκότα έμενα ακίνητη περιμένοντας το πλατάγισμα των χειλιών που θα αποδείκνυε περίτρανα αυτό που τόσοι και τόσοι ισχυρίζονταν στο διαδίκτυο ...ότι είναι θεϊκός! 
Κάπως έτσι σκεφτόμουν για τούτον τον κορμό κατσαρόλας που περιπλανιόταν στους διαδικτυακούς δρόμους εδώ και χρόνια χωρίς ποτέ να τον συναντήσω κι έπρεπε να φτάσω στην άλλη άκρη της γης για να τον ανακαλύψω στις ελληνικές ιντερνετικές συνταγές!!! Κάποιες φορές σπάω κάθε ρεκόρ!!!! 😏
Θα μου πείτε ...κι όταν τον ανακάλυψα τί έκανα;;; Εεεεε πωωως... διάβασα προσεκτικά τις σχετικές συνταγές και ...τους έδωσα και κατάλαβαν!!! Μια μικρή αλλαγή από δω, μια ακόμα πιο μικρή αλλαγή από κει, τελικά, όλες μαζί έκαναν μια καινούργια, σχεδόν, συνταγή που όμως εξακολουθεί, στο τέλος της μικρής και πανεύκολης διαδρομής της, να καταλήγει σε έναν σούπερ σοκολατένιο κορμό που η νοστιμιά του ρίχνει βέλη στην καρδιά και την γευστική μνήμη!! Bingo60oo, λοιπόν! Για να δούμε, θα σας αρέσει κι εσάς το ίδιο;;;😉
ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο γάλα ρυζιού & αμυγδάλου (ή σκέτο ρυζιού ή αμυγδάλου)
  • 250 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 120 γρ. ΒΙΤΑΜ, σε κομμάτια
  • 80 γρ. (8 κ.σ.) κόρν φλάουρ 
  • 1 πακέτο petit-beurres (κρατάμε στην άκρη 4 μπισκότα)
  • 1 πακέτο μπισκότα κανέλας (κρατάμε στην άκρη 4 μπισκότα)
  • 1 πακέτο μίνι γεμιστά Παπαδοπούλου (κρατάμε στην άκρη 3-4 μπισκότα)
Για την επιφάνεια
  • 125 γρ. κουβερτούρα 
  • 60 ml νερό πολύ ζεστό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2/3 από το γάλα και ανάβουμε την εστία για να ζεσταθεί.
  • Στο υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε έτσι ώστε να διαλυθεί εντελώς.
  • Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βιτάμ.
  • Αφήνουμε 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να λιώσει η κουβερτούρα αλλά και το βιτάμ.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να έχουμε μια κρέμα μέτρια προς πηχτή.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει είτε καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη είτε ανακατεύοντάς την συνέχεια για να μην πιάσει κρούστα.
  • Δοκιμάζουμε την κρέμα και αν την θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε 3-4 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι.
  • Σπάζουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια (εκτός απ' αυτά που κρατήσαμε για την επιφανεια του κορμού) και τα ρίχνουμε στην χλιαρή κρέμα.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά έτσι ώστε να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.
  • Καλύπτουμε ένα ταψάκι 22-34 εκατοστών με διαφανή μεμβράνη και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
  • Βάζουμε το ταψάκι με το μείγμα του κορμού στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 4-5 ώρες, για όλη τη νύχτα ή μέχρις ότου στερεοποιηθεί καλά η κρέμα.
  • Χονδροσπάζουμε τα μπισκότα που κρατήσαμε.
  • 1 ώρα πριν να σερβίρουμε, βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός ή με έναν "αυγοδάρτη" έτσι ώστε να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να κρυώσει ταυτόχρονα.
  • Βγάζουμε την τούρτα από το ταψάκι, την τοποθετούμε σε πιατέλα και αφαιρούμε την διαφανή μεμβράνη.
  • Περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμε με τα θρυμματισμένα και τα σπασμένα μπισκότα που κρατήσαμε.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με τα ψιλοθρυμματισμένα μπισκότα και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι βύσσινου ή απλά πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Καλό είναι να βρέξουμε το μαχαίρι που θα την κόψουμε.

5 σχόλια:

  1. Ήρθες και πρόσθεσες την πινελιά σου!!!!

    Καλή εβδομάδα Κική μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε χαλαλι η απουσια.μας αποζημιωσες γλυκα.καλη σχολικη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαρτωλη τουρτα με ομορφες γευσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστική τούρτα, ωραία παρασκευή μου αρέσει η κρέμα σοκολάτας με την ανάμειξη μπισκότων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ό,τι επιφώνημα υπάρχει σε κάθε γλώσσα αυτού του πλανήτη... το έκανα!!!
    Όνειρο!!! Χάρμα!!!!
    WOW, Kική μου! Μόνο αυτό σου λέω: wow!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!