Burger με σπανάκι ...ένα υγιεινό burger!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Επέστρεψα στην βάση μου... ναιιιιι, είμαι πια εδώ για μια σειρά από αιτίες που δεν μπορώ να πω ότι τις επέλεξα απόλυτα αλλά που με έκαναν να λειτουργήσω ως γνήσια Ελληνίδα, βάζοντας πάνω απ' όλα αυτούς που αγαπώ! Ξανά πίσω στα πάτρια εδάφη, λοιπόν, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!
Με άλλα λόγια, θα ξαναβρώ τις παλιές μου συνήθειες, τους μαθητές μου, τους φίλους μου και φυσικά την ...γωνιά μου! Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι κάθε τέλος και μια νέα αρχή γεμάτη ανυπομονησία και όνειρα! :)
Πάμε γι άλλα λοιπόν... και κυρίως για να ξαναβρώ τον μαγειρικό μου ρυθμό που, ομολογουμένως, μ' αυτά και μ' αυτά τον έχασα εντελώς!!!
Σήμερα, θα σας φιλέψω ένα υπέροχο ...burger αλλά όχι απ' αυτά με τον κιμά! Ένα burger καταπράσινο με σπανάκι, άνηθο, κρεμμυδάκια ...αντάξιο της μεσογειακής μας διατροφής, υγιεινό, αρωματικό, αφράτο και πολύ νόστιμο! 
Στην οικογένεια, το σπανάκι είναι από τα αγαπημένα και δεν υπάρχει ούτε ένας, μικρός ή μεγάλος που να μην το τιμάει δεόντως! Έτσι, φυσικό είναι να το χρησιμοποιώ σε διάφορα πιάτα! Σπανακόπιτα, σπανακόρυζο, καλαμαράκια με σπανάκι, σπανάκι γιαχνί, σπανάκι σε τορτίγια, ψάρι με σπανάκι, σπανακοκεφτέδες, σπανάκι με αυγά στην κατσαρόλα μέχρι και σε φρικασέ το έχω βάλει... και πάει λέγοντας!  Να το τώρα και σ' ένα καταπράσινο burger που , σε χρόνο ρεκόρ, υιοθετήθηκε ως αγαπημένο, καθιερώθηκε και τώρα πια ανήκει στην επίσημη λίστα των οικογενειακών φαγητών.
Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω πώς και τα συνοδευτικά, η ντομάτα και το αυγό ποσέ, του χάρισαν πολλές πινελιές έξτρα νοστιμιάς! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Και για να μην μακρυγορώ... τί λέτε, πάμε, όπως παλιά, να διαβάσουμε την συνταγή;
ΥΛΙΚΑ για 4 burgers
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250-300 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.γλ. άνηθο
  • 40 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3-4 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι μαύρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Εάν το σπανάκι είναι φρέσκο, το τρίβουμε καλά με αλάτι αφού το ψιλοκόψουμε ή το ζεματίζουμε με βραστό νερό το οποίο χύνουμε.
  • Εάν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, τότε το αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το burger.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, έχοντας ένα τελικό μείγμα ούτε αραιό αλλά ούτε σφιχτό.
  • Με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε τα burgers και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  • Ψήνουμε τα burgers για 30-35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα γύρω γύρω.
  • Τα σερβίρουμε σε ψωμί για burgers με ντομάτα και αυγό ποσέ (προαιρετικά) αλλά και με λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με σκόρδο.
Tante Kiki
23 Comments

23 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Κική
    Χαίρομαι που επέστρεψες αφού κι αυτό επιθυμούσες
    Λαχταριστή η πρόταση σου και πέρα από
    τα συνηθισμένα

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το burger Ελένη μου γλυκιά. Κι όσο για την επιστροφή αυτό έπρεπε να κάνω αν και δεν το ήθελα ιδιαίτερα! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλώς ήρθατε Κική μου, εύχομαι να σου έρθουν όλα όπως τα ονειρεύεσαι γλυκιά μου! (να θυμάσαι μία ζωή έχουμε...) Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρύσα μου και μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην το μετανιώσω γιατί ήθελα να μείνω!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο Κική μου !!! ευχαριστούμε κούκλα μου!! να περνάς υπέροχα!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπό κανονικές συνθήκες θα σου έλεγα πως θα με τρελάνεις με τα πήγαινε-έλα αλλά επειδή μια τρελα την κουβαλάω και εγω, θα σου πω, οτι θα ηθελα να σε γνωρίσω από κοντά!! Η σημερινή σου πρόταση ειναι οπως πάντα εξαιρετικη......ουτε που το είχα σκεφτεί ποτε..το έχω κανει με κολοκυθοκεφτε αλλά εσύ το τερμάτισες με το σπανάκι!!!!μπραααααβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις... όταν κάνεις ένα μεγάλο βήμα ποτέ δεν ξέρεις τί θα γίνει στο τέλος... αυτό συνέβη και τώρα... αλλά εγώ αν ήμουν μόνη...θα έμενα!! Τέλος πάντων... κι εγώ θα ήθελα να γνωριστούμε!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το burger!

      Διαγραφή
  5. εγω δεν ηθελα να το πιστεψω πως αφησες το τριωροφο και εφυγες.καλωςηρθατε και ολα να πανε καλα.οταν μια πορτα κλεινει ανοιγει μια αλλη.ετσι δεν λενε;τα φιλια μου και την αγαπη μου.οσο για τα μπεργκερ μου εδωσες ιδεα για το καλοκαιρινο σπανακι που εχω στο κηπο.πως επεζησε της ζεστης εκανουμε το σταυρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εγώ κάπως έτσι προσπαθώ να το σκεφτώ αλλά με ...ζορίζει!!
      Τέλος πάντων... χαίρομαι που σου άρεσε το burger! Πράγματι πώς επέζησε μέσα στη ζέστη;;;;;

      Διαγραφή
  6. Xάρηκα πολύ Κική που ξαναήρθες , πιστεύω ότι πιο δύσκολα εδώ αλλά πουθενά σαν την Ελλάδα μας!!
    Πολύ νόστιμα τα μπέργκερς σου , μου έδωσες ιδέα σε ευχαριστούμε πολύ!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο δύσκολη η ζωή εδώ Μάχη μου και το Μόντρεαλ είναι πανέμορφο!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το μπέργκερ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Κική και καλή προσαρμογή!! Το μπέργκερ σου με έπεισε και μιας κι εμείς το τιμάμε το σπανάκι θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου και χαίρομαι που θα το δοκιμάσετε το μπέργκερ με το σπανάκι γιατί είναι πεντανόστιμο. Περιμένω εντυπώσεις!! :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Καλώς ήρθες! Κάθε εμπόδιο για καλό λένε, χαίρομαι που επέστρεψες κι εύχομαι να βρεις γρήγορα τους ρυθμούς σου στα πάτρια εδάφη! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να είναι έτσι ...θα δούμε, ο χρόνος θα δείξει!!
      Όσο για το μπέργκερ... αξίζει την δοκιμή!

      Διαγραφή
  9. Για κάποιο λόγο γίνονται όλα! Εύχομαι σε όλους σας να έρθουν τα πράγματα όπως τα ονειρεύεστε!
    Τι ωραία συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα αλλά ξέρεις πώς είναι όταν κάτι το θέλεις πολύ και το απαρνηθεις για λόγους ανεξάρτητους από σένα! Ευχαριστώ για τις ευχές!!
      Αξίζει τη δοκιμή το μπέργκερ αυτό!

      Διαγραφή
  10. γεια σου κικη!! τελεια ιδεα!! σπανακοκεφτεσ!! σιγουρα δν εχουν αν ζηλεψουν τιποτα απ τα κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα έγραψα...αλλά οφείλω να πω και από εδώ, πως κατά βάθος χαίρομαι που σ' έχουμε πάλι κοντά μας!
    Όσο για το μπέρκερ που το μικρό αγόρι μου, του έχει αδυναμία όπως άλλωστε όλα τα αγόρια... μου έδωσες πολύ καλή πάσα για να το ενισχύσω με το σπανάκι που όσο να πεις το σνομπάρουμε...γιατί έχει χρώμα πράσινο και είναι λαχανικό!!!

    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου. Όλα σταδιακά θα πάρουν και πάλι ωραίους ρυθμούς. Να είσαι αισιόδοξη Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι που σας ξαναβρήκα Πηνελόπη μου ωστόσο ήθελα να μείνω (ξέρεις... αυτά που σου είπα). Τέλος πάντων...
      Δοκίμασέ το και ίσως του αρέσει...οι δεσποινίδες μας το έφαγαν ευχαρίστως!
      Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου κι εσείς έχετε την αγάπη μου!!! Μακάρι να γίνει όπως λες...θα δούμε!

      Διαγραφή
  12. Φανταστική ιδέα!
    Με εκτίμηση, Jenny

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No