Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Επέστρεψα στην βάση μου... ναιιιιι, είμαι πια εδώ για μια σειρά από αιτίες που δεν μπορώ να πω ότι τις επέλεξα απόλυτα αλλά που με έκαναν να λειτουργήσω ως γνήσια Ελληνίδα, βάζοντας πάνω απ' όλα αυτούς που αγαπώ! Ξανά πίσω στα πάτρια εδάφη, λοιπόν, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!
Με άλλα λόγια, θα ξαναβρώ τις παλιές μου συνήθειες, τους μαθητές μου, τους φίλους μου και φυσικά την ...γωνιά μου! Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι κάθε τέλος και μια νέα αρχή γεμάτη ανυπομονησία και όνειρα! :)
Πάμε γι άλλα λοιπόν... και κυρίως για να ξαναβρώ τον μαγειρικό μου ρυθμό που, ομολογουμένως, μ' αυτά και μ' αυτά τον έχασα εντελώς!!!
Σήμερα, θα σας φιλέψω ένα υπέροχο ...burger αλλά όχι απ' αυτά με τον κιμά! Ένα burger καταπράσινο με σπανάκι, άνηθο, κρεμμυδάκια ...αντάξιο της μεσογειακής μας διατροφής, υγιεινό, αρωματικό, αφράτο και πολύ νόστιμο!
Στην οικογένεια, το σπανάκι είναι από τα αγαπημένα και δεν υπάρχει ούτε ένας, μικρός ή μεγάλος που να μην το τιμάει δεόντως! Έτσι, φυσικό είναι να το χρησιμοποιώ σε διάφορα πιάτα! Σπανακόπιτα, σπανακόρυζο, καλαμαράκια με σπανάκι, σπανάκι γιαχνί, σπανάκι σε τορτίγια, ψάρι με σπανάκι, σπανακοκεφτέδες, σπανάκι με αυγά στην κατσαρόλα μέχρι και σε φρικασέ το έχω βάλει... και πάει λέγοντας! Να το τώρα και σ' ένα καταπράσινο burger που , σε χρόνο ρεκόρ, υιοθετήθηκε ως αγαπημένο, καθιερώθηκε και τώρα πια ανήκει στην επίσημη λίστα των οικογενειακών φαγητών.
Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω πώς και τα συνοδευτικά, η ντομάτα και το αυγό ποσέ, του χάρισαν πολλές πινελιές έξτρα νοστιμιάς! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Και για να μην μακρυγορώ... τί λέτε, πάμε, όπως παλιά, να διαβάσουμε την συνταγή;
ΥΛΙΚΑ για 4 burgers- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250-300 γρ. σπανάκι
- 1 κ.γλ. άνηθο
- 40 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 μεγάλο αυγό
- 3-4 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι μαύρο
- Εάν το σπανάκι είναι φρέσκο, το τρίβουμε καλά με αλάτι αφού το ψιλοκόψουμε ή το ζεματίζουμε με βραστό νερό το οποίο χύνουμε.
- Εάν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, τότε το αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το burger.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, έχοντας ένα τελικό μείγμα ούτε αραιό αλλά ούτε σφιχτό.
- Με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε τα burgers και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Ψήνουμε τα burgers για 30-35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα γύρω γύρω.
- Τα σερβίρουμε σε ψωμί για burgers με ντομάτα και αυγό ποσέ (προαιρετικά) αλλά και με λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με σκόρδο.