Είναι όμως όλη αυτή η ιστορία τόσο απλή; Απλή σίγουρα αν και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει ξεδιάλεγμα και σωστή αποθήκευση. Ο λόγος;; Έτσι θα βελτιώσουμε την καλή οργάνωση του χώρου αλλά και την καλή συντήρηση των χειμωνιάτικων που θα είναι έτοιμα για τον επόμενο χειμώνα.
Λέμε αντίο στον χειμώνα και την άνοιξη προετοιμάζοντας το σπίτι για να υποδεχθεί
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
1- Πρώτα πρώτα ξεδιαλέγουμε τα ρούχα του χειμώνα για να είναι η ντουλάπα μας πάντα καλά οργανωμένη. Πολλές φορές βάζουμε ξανά στην ντουλάπα ρούχα που δεν φορέθηκαν καθόλου όλο τον χειμώνα κι ούτε πρόκειται να ξαναφορεθούν. Αυτά τα ρούχα, αντί να τα κρατάμε και να πιάνουν πολύτιμο χώρο που δεν μας περισσεύει μπορούμε να τα χαρίσουμε ή ακόμα να τα πουλήσουμε σε διαδικτυακά ή φυσικά καταστήματα που πωλούν ρούχα από "δεύτερο χέρι" (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Δείτε εδώ τρία διαδικτυακά καταστήματα που μπορούμε να απευθυνθούμε βάζοντας αγγελίες:
😉
2- Το δεύτερο βήμα είναι να πλένουμε και να σιδερώσουμε όλα τα ρούχα που θα πακετάρουμε ή θα αποθηκεύσουμε για να μην κρατήσουν άσχημη μυρωδιά και να είναι έτοιμα για χρήση.
😉
3-Αποφεύγουμε να αποθηκεύσουμε τα μπουφάν που έχουμε δώσει στο καθαριστήριο στη σακούλα που το έχουν βάλει αλλά τα βάζουμε σε μια κανονική σακούλα αποθήκευσης. Ο λόγος; Η σακούλα από το καθαριστήριο μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά αλλά και υγρασία κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά το ρούχο. Δεν ξεχνάμε να κρεμάσουμε στην ντουλάπα προϊόντα κατά του σκώρου που χαρίζουν κι ευχάριστο άρωμα ταυτόχρονα.
😉
4-Αγοράζουμε σακούλες ειδικές απ' όπου αφαιρείται ο αέρας. Έτσι, τα μάλλινα, τα τζιν, οι βαμβακερές μπλούζες, τα πουκάμισα "πιάνουν" λιγότερο χώρο στην ντουλάπα γιατί μειώνεται ο όγκος τους και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση χωρίς να χρειάζεται η χρήση προϊόντων κατά του σκόρου.
😉
5- Τα περισσότερο ευαίσθητα ρούχα, όπως τα μεταξωτά τα βάζουμε σε βαμβακερές σακούλες. Εάν πρόκειται για μπλούζες ή πουκάμισα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλιές μαξιλαροθήκες.
😉
6- Κασκόλ, φουλάρια, γάντια, σκουφάκια τα βάζουμε σε κουτιά αποθήκευσης τακτοποιημένα και σημειώνουμε απ' έξω τί ακριβώς υπάρχει για να μην χρειάζεται να ψάχνουμε όταν φτάσει η ώρα να χρησιμοποιηθούν.
😉
Όσο για τα παπούτσια...θέλουν κι αυτά την διαδικασία τους για να ανοίξουμε χώρο στις παπουτσοθήκες που θα καλοδεχθούν τα πέδιλα και τα αγαπημένα σανδάλια και ταυτόχρονα να έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε και τον επόμενο χειμώνα τα αγαπημένα μας παπούτσια. Ας δούμε βήμα βήμα τί πρέπει να κάνουμε.
1- Εννοείται ότι το ξεδιάλεγμα των παπουτσιών είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για να δούμε ποιά θα ξαναφορέσουμε και ποιά όχι. Φυσικά, τα παπούτσια που δεν θα ξαναφορέσουμε και είναι σε καλή κατάσταση μπορούμε να τα χαρίσουμε ή να τα πουλήσουμε στα ίδια sites με τα μεταχειρισμένα ρούχα.
😉
2- Το επόμενο βήμα είναι ο καθαρισμός των παπουτσιών. Προσεκτικά περνάμε με σφουγγάρι βρεγμένο και στυμένο την επάνω επιφάνεια, γύρω γύρω αλλά και την σόλα τους. Με τον τρόπο αυτό ελέγχουμε και αν κάποια παπούτσια χρειάζονται κάποια επιδιόρθωση τακουνιού ώστε να το φροντίσουμε έγκαιρα.
😉
3- Γυαλίζουμε τα παπούτσια που επιδέχονται γυάλισμα καλό είναι να γυαλιστούν με το ειδικό κερί γιατί έτσι, όχι μόνον είναι έτοιμα αλλά γίνεται και συντήρησή τους. Βαρετό αλλά απαραίτητο!
😉
4- Επόμενο βήμα...να χρησιμοποιήσουμε τσαλακωμένες σελίδες από εφημερίδες και περιοδικά για να γεμίσουμε τα παπούτσια και να μην χάσουν την φόρμα τους κάτι δηλαδή σαν αυτοσχέδιο καλαπόδι.
😉
5- Τέλος, ανάλογα με τον χώρο μας αποθηκεύουμε τα παπούτσια το κάθε ζευγάρι σε άλλο κουτί, ένα μεγάλο κουτί με χωρίσματα, παπουτσοθήκη ή σε ειδικά υφασμάτινα-πλαστικά κουτιά με χωρίσματα που κλείνουν με φερμουάρ και αποθηκεύονται εύκολα ακόμα και κάτω από το κρεβάτι.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!