Πανακότα λευκής σοκολάτας με...


άρωμα μαστίχας και κερασένια καρδιά

Κατακαλόκαιρο κι ο Αύγουστος τρέχει προς το τέλος του. Ο ήλιος, η ζέστη, τα μπάνια... όλα ζητούν δροσερά κι ελαφρά γλυκά. Κι όταν έχεις νέες, καταπληκτικές φόρμες σιλικόνης, δωράκι της SILIKOMART τότε το πρώτο που σκέφτεσαι είναι μια ελαφριά πανακότα με βελούδινη υφή, υπέροχο άρωμα μαστίχας που όταν την κόβεις σου έχει και μια έκπληξη... μια σκουροκόκκινη κορδέλα από ζελέ κεράσι που φυσικά μπορεί να αντικατασταθεί με ζελέ από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.


Όταν πήρα το συγκεκριμένο δωράκι η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το παγωτό ή ένα ζελέ αλλά ύστερα ο νους με οδήγησε σε έναν πανάλαφρο και γεμάτο δροσιά ακαταμάχητο συνδυασμό. 
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής την συγκεκριμένη φόρμα την ...ερωτεύτηκα! Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις από μικρά κεκάκια μέχρι χαλβά, κρέμες, παγωτά, αλλά και cheesecakes! Έχει άπειρες δυνατότητες για κάθε περίσταση και κάθε εποχή!


ΥΛΙΚΑ για 8-10 μερίδες

Για την πανακότα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (2x250 ml)
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
  • 2 σπυριά μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
Για το ζελέ κεράσι
  • 1 φακελάκι με ζελέ κεράσι
  • 120 γρ. κεράσια, πολτοποιημένα
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι
  1. Βάζουμε τη σκόνη από το ζελέ κεράσι και ρίχνουμε το ζεστό νερό, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η σκόνη καλά.
  2. Βάζουμε τον πολτό των κερασιών στο ίδιο ποτήρι που μετρήσαμε το ζεστό νερό και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό μέχρι τα 3/4.
  3. Το ρίχνουμε στο ζελέ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε σε μεγάλο, ρηχό σκεύος το ζελέ έτσι ώστε να έχει πάχος γύρω στο 1 εκατοστό (το πολύ) υπολογίζοντας ότι θα το χωρίσουμε σε μερίδες τόσες όσες θα έχουμε από την πανακότα.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει καλά.
  6. Μόλις ετοιμαστεί κόβουμε κύκλους με διάμετρο μικρότερη απ' αυτήν της φόρμας για την πανακότα με ένα φορμάκι.
Ετοιμάζουμε την  πανακότα
  1. Βάζουμε τα 250 γρ. από την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη με την μαστίχα να ζεσταθούν καλά αλλά χωρίς να βράσουν.
  2. Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει.
  3. Βάζουμε σε παγωμένο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει.
  4. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  5. Μόλις λιώσει η λευκή κουβερτούρα, προσθέτουμε στο μείγμα την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή εντελώς.
  6. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει το μείγμα.
  7. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την κάθε κοιλότητα της φόρμα κατά τα 2/3.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε την πανακότα να σφίξει λίγο.
  9. Κόβουμε έναν κύκλο από το ζελέ κεράσι, λίγο μικρότερο από την διάμετρο που έχει η κάθε κοιλότητα στην φόρμα.
  10. Προσεκτικά και με μια  σπάτουλα τοποθετούμε τον κύκλο του ζελέ επάνω σε μία από τις κοιλότητες της φόρμας SILIKOMART που έχουμε γεμίσει με πανακότα.
  11. Με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού βυθίζουμε σιγά σιγά το ζελέ έτσι ώστε να καλυφθεί από την πανακότα.
  12. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για κάθε κοιλότητα της φόρμας.
  13. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί καλά η πανακότα.
  14. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με λίγα κεράσια και δυόσμο.

Tante Kiki
5 Comments
No