Αρωματικό κοτόπουλο με κυδώνια σε ...μόλις 30 λεπτά


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Σιγά σιγά χειμωνιάζει! Το κρύο έρχεται και μαζί του αρχίζουν να αχνοφαίνονται τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα καλέσματα! Λατρεύω τούτη τη γιορτή κι ανυπομονώ... κι όσο ανυπομονώ τόσο μετράω τις μέρες κι εκείνες, θαρρείς κι επίτηδες, αργούν να έρθουν! Ούφφφ!! Πού θα πάει... θα καταφθάσουν και τότε... δεν θα θέλω να περάσουν! Από τώρα ονειρεύομαι... βραδιές δίπλα στο τζάκι με τα λαμπάκια του έλατου να αναβοσβήνουν, ένα ποτήρι γλυκό, αρωματικό κρασί κι ένα βιβλίο που θα με ταξιδεύει!!
Προσγειώνομαι, όμως και ξαναγυρίζω στην καθημερινότητα που έχει κι αυτή τις χαρές της που, σίγουρα, δεν πρέπει να χάνουμε! Η καθημερινότητα όμως ζητάει και φαγητό και το φαγητό πρέπει να είναι εκτός από νόστιμο και λαχταριστό κι εύκολο και όσο πιο γρήγορο γίνεται. Αυτό ακριβώς είναι και το σημερινό πιάτο!
Φαγητό ειδικό για εργαζόμενες, εργένηδες, φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και όποιον άλλο θέλει κάτι που να τα συνδυάζει όλα... μα όλα!! Πιάτο πολύχρωμο, γεμάτο νοστιμιά και από τα πιο αγαπημένα μου τούτη την εποχή που τα κυδώνια έχουν την τιμητική τους μια και συνδυάζει αρώματα και γεύσεις γήινες και γλυκόξινες! Αξίζει να το δοκιμάσετε!!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια ή λωρίδες
  • 1 μεγάλο κυδώνι κομμένο σε φέτες μέτριου πάχους
  • 4-5 φέτες λιαστής ντομάτας
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (ή 1/2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας)
  • 1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 
  • 1/3 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τα κυδώνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο άλλαξε χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Αλατίζουμε και καρυκεύουμε με το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και την ψιλοκομμένη ντομάτα (ή τον πελτέ).
  • Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή προς μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά του, περίπου 25-30 λεπτά.
  • Προσοχή, δεν το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.
  • Λίγο πριν το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και απολαμβάνουμε το φαγητό μας ζεστό ή χλιαρό με μακαρόνια, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
  • Κι αν τα μπουτάκια δεν είναι από την αρχή κομμένα... μην ανησυχείς γιατί μετά το σωτάρισμα κόβονται πανεύκολα!
Tante Kiki
6 Comments
No