Ριζότο λαχανικών με καραμελωμένα κρεμμύδια και zwan

Καλημέρα! Ρύζι, λαχανικά και μια μικρή... ατασθαλία! Μια γεύση από τα παλιά, που ναι μεν δεν την πολυχρησιμοποιώ για τους συνήθεις λόγους  των συντηρητικών, της κονσέρβας κ.λ.π. αλλά μια ή δύο φορές τον χρόνο την ...ατασθαλία μου την κάνω!  Εξάλλου, νομίζω ότι και οι ατασθαλίες έχουν την θέση τους ειδικά όταν πρόκειται για ένα τρόφιμο που, ουσιαστικά, δεν μας είναι απαραίτητο αλλά μας έχει κολλήσει στο νου (αυτό παθαίνω εγώ με το συγκεκριμένο αλλαντικό) εξαιτίας της γευστικής μας μνήμης! Κάθε φορά, λοιπόν, που το παθαίνω, κάθε τέτοια φορά που συμβαίνει, το τονίζω γιατί είναι σημαντικό... μια ή δύο φορές τον χρόνο, τότε υποκύπτω! Όχι όμως περισσότερο! 
Αυτή την φορά το zwan καλοκάθισε επάνω σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα... κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο αλλά και το καστανό των καραμελωμένων κρεμμυδιών. Και σ' αυτή την πανδαισία χρωμάτων έρχεται και στέκεται το αλλαντικό και μια ιδέα αρωματικού δυόσμου που απογειώνει το γευστικό σύνολο! Από το πιάτο αυτό δεν χρειάζεται μεγάλη μερίδα κι αυτό γιατί η γεύση του είναι τόσο πλήρης που σε χορταίνει. Έχει όμως κι ένα άλλο καλό... είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό! 
Το ιδανικό πιάτο αν δεν έχουμε έτοιμο το φαγητό την ώρα που επιστρέφουμε από την δουλειά, αν ο χρόνος μας είναι λιγοστός αλλά και για κείνες τις στιγμές που η διάθεση για μαγειρική είναι στα πατώματα!
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
450 γρ. (1 σακουλάκι) ρύζι με καλαμπόκι και λαχανικά
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 zwan (ή άλλο ζαμπόν) σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρις ότου δούμε ότι αποκτούν ένα καστανόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε τους κύβους του ζαμπόν (zwan) και αφήνουμε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, να σοταριστούν κι αυτοί.
Σερβίρουμε το ριζότο και το γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και το ζαμπόν.

16 σχόλια:

  1. Απ' ότι φαίνεται αξίζει να κάνεις την "παρασπονδία", καλημέρα Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς είναι Τζίνα ...μια παρασπονδία! :)

      Διαγραφή
  2. zwan....το απόλυτο γεύμα των φοιτητικών μου χρόνων!το κρατώ για ενα γρήγορο comfort food!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το δικό μου... γι αυτό το θυμάμαι που και πού!!

      Διαγραφή
  3. Zwan....πόσο το έχω λαχταρήσει
    Θα το φτιάξω στα σίγουρα!!!!

    Σε φιλώ πολύ Κική μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αραιά και πού Ελένη μου ένα Zwan, με όλα του τα αρνητικά, δεν πειράζει...!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Λαχταριστό έστω κι αν το Zwan είναι για ελάχιστες φορές! :)
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  5. Έχω χρόνια να φαω Zwan! Με το νόστιμο πιάτο σου το λαχτάρησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει για μια φορά μετά από χρόνια αλλά και με άλλο ζαμπόν γίνεται εξίσου νόστιμο Μαρία μου!

      Διαγραφή
  6. Κικη μου πρέπει να ειναι πολύ ωραίο και απο πλευρας γευσης γιατι απο εμφανιση σκίζει.
    Το zwan και τα ζαμπον αυτου του τυπου δεν τα εχω και σε μεγάλη εκτιμηση χαχαχα
    Καλό υπόλοιπο στη μέρα μας!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο και πράγματι κι εγώ το zwan δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά μου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια κι έτσι 1 ή 2 φορές τον χρόνο μου επιτρέπω την "ατασθαλία". Αλλά και με οποιοδήποτε άλλο ζαμπόν (μπορείς να πάρεις το Natarele που δεν έχει συντηρητικά) ή και με πανσέτα γίνεται εξίσου νόστιμο αν και με άλλο γευστικό αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  7. Αχ Κική τι μου θύμησες!!!
    Εχω πολύ καιρό να φάω swan... παλιά ήταν πολύ στα πάνω του.
    Πολύ ωραία η πρότασή σου κι εύκολη

    Φιλιά & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το θυμήθηκα γι αυτό έκανα την "ατασθαλία" με το zwan που δεν το χρησιμοποιώ.Και με άλλο ζαμπόν ή πανσέτα είναι εξίσου νόστιμο και γρήγορο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!