Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης


Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, με 2 υλικά

Ένα μεζεδάκι που θα σου πάρει την καρδιά! Το πέστο πιπεριάς είναι μια αλοιφή γνωστή για τη νοστιμιά της που, προσωπικά, την φτιάχνω ξανά και ξανά γιατί την χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην κουζίνα μου. 

Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, με 2 υλικά

Την προσθέτω σε σάλτσες για μακαρόνια, σε μπρουσκέτες προσθέτοντας από πάνω ρόκα συνοδεύω μπιφτέκια, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι. Ωστόσο, αυτή τη φορά την χρησιμοποίησα για να γεμίσω ρολίνια σφολιάτας και να φτιάξω μικρά ορεκτικά-μεζεδάκια για μια βραδιά μπύρας με παρέα αλλά και για το σχολικό ταπεράκι.

Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, με 2 υλικά

Απλά, γρήγορα και ιδιαίτερα νόστιμα από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμο το πέστο. Τη συνταγή του θα τη βρείς ΕΔΩ. Αλλά κι έτοιμο να μην το έχεις εξακολουθεί να είναι ένας πολύ γρήγορος μεζές αρκεί να έχεις τα υλικά.

Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, με 2 υλικά

Εξ άλλου, ποιος δεν τρελαίνεται για ένα τέτοιο λαχταριστό ρολίνι; Είναι η ιδανική μπουκιά για να συνοδεύσει μια δροσερή μπύρα αλλά και, γιατί όχι, τον απογευματινό καφέ ή για να καλύψει μια ξαφνική λιγούρα. Τι λες; Εσύ θα την φτιάξεις;

Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, με 2 υλικά

Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
            Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
          Print Friendly and PDF

Περιγραφή : Ένας μεζές για μπύρα ή κρασάκι έτοιμος σε χρόνο ρεκόρ
Μερίδες: 12 (ανάλογα με το μέγεθος)



ΥΛΙΚΑ
    • 2 φύλλα σφολιάτας
    • 150 γρ. πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης (ΕΔΩ)
       


      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
      2. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το μισό πέστο.
      3. Ύστερα, το τυλίγουμε προσεκτικά κατά μήκος και το κόβουμε σε 6 ισομεγέθη ρολίνια.
      4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
      5. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα ρολίνια.
      6. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 20-25 λεπτά (πάντα ανάλογα με τον φούρνο).

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Εάν δεν θέλουμε να φτιάξουμε δικό μας πέστο κόκκινης πιπεριάς μπορούμε να αγοράσουμε κάποιο του εμπορίου.

      Ρολίνια σφολιάτας με πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
      Tante Kiki
      0 Comments
      No