Ένα μεζεδάκι που θα σου πάρει την καρδιά! Το πέστο πιπεριάς είναι μια αλοιφή γνωστή για τη νοστιμιά της που, προσωπικά, την φτιάχνω ξανά και ξανά γιατί την χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην κουζίνα μου.
Την προσθέτω σε σάλτσες για μακαρόνια, σε μπρουσκέτες προσθέτοντας από πάνω ρόκα συνοδεύω μπιφτέκια, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι. Ωστόσο, αυτή τη φορά την χρησιμοποίησα για να γεμίσω ρολίνια σφολιάτας και να φτιάξω μικρά ορεκτικά-μεζεδάκια για μια βραδιά μπύρας με παρέα αλλά και για το σχολικό ταπεράκι.
Απλά, γρήγορα και ιδιαίτερα νόστιμα από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμο το πέστο. Τη συνταγή του θα τη βρείς ΕΔΩ. Αλλά κι έτοιμο να μην το έχεις εξακολουθεί να είναι ένας πολύ γρήγορος μεζές αρκεί να έχεις τα υλικά.
Εξ άλλου, ποιος δεν τρελαίνεται για ένα τέτοιο λαχταριστό ρολίνι; Είναι η ιδανική μπουκιά για να συνοδεύσει μια δροσερή μπύρα αλλά και, γιατί όχι, τον απογευματινό καφέ ή για να καλύψει μια ξαφνική λιγούρα. Τι λες; Εσύ θα την φτιάξεις;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το μισό πέστο.
- Ύστερα, το τυλίγουμε προσεκτικά κατά μήκος και το κόβουμε σε 6 ισομεγέθη ρολίνια.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα ρολίνια.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 20-25 λεπτά (πάντα ανάλογα με τον φούρνο).