Fudge διπλής σοκολάτας


Καλημέρα! Μια ανοιξιάτικη καλημέρα σήμερα έστω κι οι μισοί στο σπίτι κυκλοφορούν με ...συνάχι και βήχα!! Ναι η Άνοιξη είναι επιτέλους εδώ! Η μεγάλη εβδομάδα έφτασε και η οργάνωση για τα δωράκια των νονών και των αδεξιμιών, για το πασχαλινό τραπέζι, τον οβελία, το κοκορέτσι με όλα τα συνοδευτικά  και τα γλυκά που θα κλείσουν το φαγοπότι είναι ένα από τα θέματα συζήτησης. 
Και μια και πρώτα θα υποδεχθούμε τους κουμπάρους και νονούς των μικρών μας θησαυρών σήμερα σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για ένα μικρούλι σε μέγεθος αλλά με θανατηφόρα (ευτυχώς όχι κυριολεκτικά) νοστιμιά κέρασμα. Ένα γρήγορο fudge που αν και δεν απαιτεί παρά ελάχιστο από τον χρόνο μας θα τους γλυκάνει όσο τίποτε άλλο. Χωρίς πολλά λόγια... πάμε να δούμε πώς γίνεται;; Αν και είμαι σίγουρη ότι πολλοί από σας κάπου κάποτε έχετε ξαναφτιάξει κάποιο fudge δοκιμάστε κι αυτό γιατί τα μπισκότα amaretti το ...απογειώνουν. 
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 20 x 18 περίπου

1 κουτί ζαχαρούχο 
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια
350 γρ. κουβερτούρα πικρή σε κομμάτια
40 γρ. μπισκότα amaretti ψιλοθρυμματισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο και τις 2 κουβερτούρες.
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου ζεσταθεί το ζαχαρούχο και λιώσουν οι κουβερτούρες.
Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες έτσι ώστε να παγώσει και να μπορούμε να το κόψουμε με μαχαίρι χωρίς δόντια.

Tante Kiki
46 Comments
No