'Ενα από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου, το γλυκό της Μπόχαλης, η Ζακυνθινή φρυγανιά μετατρέπεται σε μηλόπιτα! Σιροπιασμένες φρυγανιές που κουβαλούν στην πλάτη τους μια γενναία δόση κρέμας ζαχαροπλαστική κι από πάνω σαντιγύ με γεύση βανίλια και από πάνω καραμελωμένα μήλα και τριμμένο καρύδι. Κι έτσι εύκολα και γρήγορα η συγκεκριμένη γλυκολιχουδιά μετατρέπεται σε ένα εξαίσιο φθινοπωρινό γλυκό ψυγείου γεμάτο άρωμα και νοστιμιά.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και γίνεται, κυριολεκτικά, σε λιγότερο από μισή ώρα. Η νοστιμιά της δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την κανονική κρέμα ζαχαροπλαστικής και την σαντιγί που κάνουμε με κρέμα γάλακτος.
Όσο για το σιρόπι με κανέλα και γαρίφαλο προσθέτει ιδιαίτερο άρωμα στο γλυκό που ταιριάζει απόλυτα με τα καραμελωμένα κυβάκια μήλου που το καλύπτουν και μας θυμίζουν ότι το φθινόπωρο με όλα τα καλούδια του είναι εδώ.
Τελειώνοντας θα πω ότι αυτή η συνταγή, η τόσο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη είναι ιδανική για να την φτιάξουν φοιτητές, φοιτήτριες, αρχάριες και αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική αλλά και εργαζόμενες ή μαμάδες που χρειάζονται και θέλουν ένα γλυκό έτσι... στα ξαφνικά.
Η Ζακυνθινή φρυγανιά σε... ένα γρήγορο μηλογλυκό
Περιγραφή: Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό.
Μερίδες: 9 (ταψί 21x21)
ΥΛΙΚΑ
- 8 μικρές φρυγανιές
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με βανίλια Μαδαγασκάρης + 620 ml κρύο γάλα
- 1 φακελάκι Garni (σαντιγύ σε σκόνη) + 200 ml κρύο γάλα
Σιρόπι
- 1 φακελάκι ρόφημα κανέλας Κεϋλάνης με γαρύφαλο
- 200 ml νερό ζεστό
- 2 κ.σ. μέλι
Για τα μήλα
- 2 μεγάλα μήλα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη)
- 20 γρ. βούτυρο
- 170 ml νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόβουμε τα μήλα, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και το νερό και τα περιχύνουμε με το μέλι.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να τελειώσει το νερό.
- Ύστερα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν γαρνίρουμε το γλυκό.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπούμε τα φακελάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα (ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας).
- Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Ύστερα, χτυπάμε τον φάκελο της σαντιγί με το αντίστοιχο γάλα ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία.
- Βάζουμε και τη σαντιγί στο ψυγείο.
- Στρώνουμε τις φρυγανιές στο ταψάκι.
- Τις περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι κανέλας.
- Από πάνω στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και μετά την σαντιγί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού περάσει η 1 ώρα, απλώνουμε επάνω στη σαντιγί τα μήλα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με λίγη ακόμα κανέλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.







