Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης


Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης

Τώρα που τα σύκα είναι στα καλύτερά τους και παρά την, ελαφρώς τσιμπημένη τιμή τους, αξίζει να τα απολαύσουμε σε διάφορες μορφές. Αφού, λοιπόν, ευχηθώ καλό μήνα θα ήθελα να δούμε μια από κείνες τις πολύ υγιεινές και ελαφρές σαλάτες που προσωπικά αγαπώ πολύ και είμαι, σχεδόν, σίγουρη ότι σου αρέσουν και σένα.

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης

Η σημερινή μου πρόταση είναι μια πολύ νόστιμη σαλάτα που αποτελεί ένα πρώτης τάξης ελαφρύ αλλά χορταστικό βραδινό ειδικά αν τη συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί της αρεσκείας μας αλλά μπορεί άνετα να συνοδέψει κι ένα ψητό κοτόπουλο ή μια απλή μακαρονάδα.

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης

Διάφορα πράσινα λαχανικά, εγώ διάλεξα μια έτοιμη σαλάτα που αγαπώ πολύ και περιέχει φύλλα πράσινου & κόκκινου μαρουλιού, άγριας ρόκας, σπανακιού και παντζαριού, πρόσθεσα τα σύκα, τυρομπαλάκια τυλιγμένα σε φιστίκι Αιγίνης και μαζί με το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης


            Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης
                 Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μια σαλάτα ιδανική για κάθε ώρα
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
    • 4 σύκα κομμένα σε φέτες
    • 1 σακουλάκι πράσινα λαχανικά
    • 4-5 κ.γλ. Αλειφωτή με φέτα
    • Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

    Για το dressing
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1-2 κ.σ. μηλόξιδο
    • 4-5 φύλλα βασιλικού
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα, βάζουμε τα πράσινα λαχανικά (εγώ χρησιμοποίησα ένα μείγμα από baby φύλλα πράσινου & κόκκινου μαρουλιού, άγριας ρόκας, σπανακιού και παντζαριού).
        2. Καθαρίζουμε τα σύκα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μεταφέρουμε επάνω στα λαχανικά.
        3. Με κάθε κουταλιά Αλειφωτής με φέτα, σχηματίζουμε ένα μπαλάκι που το κυλούμε στο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
        4. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φιστίκι Αιγίνης.
        5. Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι και ραντίζουμε τη σαλάτα.
        6. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
        7.  Απολαμβάνουμε με φυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.

        Εναλλακτικά
        Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την Αλειφωτή με φρέσκια μοτσαρέλα ή μπουράτα κομμένη με το χέρι ή με όποιο τυρί μας αρέσει.

        Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα και τυρομπαλάκια με φιστίκι Αιγίνης
        Tante Kiki
        0 Comments
        No