Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Τον Αύγουστο, είχαμε τα γενέθλια της μαμάς και γιαγιάς. Ψάχνοντας, λοιπόν, για ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο αλλά νόστιμο βρήκα στον Γαστρονόμο το μπισκοτογλυκό που βλέπεις στη φωτογραφία. Είναι από εκείνα που γίνονται σε χρόνο ρεκόρ αλλά η νοστιμιά τους περισσεύει.
Γλυκά μαμαδίστικα, γεμάτα αναμνήσεις, με τη δροσιά των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων να τα έχει σημαδέψει. Τότε που ανοίγαμε το ψυγείο και βλέπαμε τα μπισκοτογλυκά είτε σαν τούρτα για κάποια γιορτή ή γενέθλια είτε σαν κορμό και ανυπομονούσαμε να το γευτούμε.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη μπισκοτότουρτα αν και ουσιαστικά ανήκει εκεί έχει προχωρήσει στον χρόνο, έχει εξελιχθεί και στη γεύση και στην εμφάνιση μια και έχει γεύση τυραμισού και ένα νέο παρουσιαστικό με σοκολατένια petit beurre που το κάνει να τραβάει την προσοχή. Ελαφρώς bitter, καφεδένιο και πολύ δροσερό θα κερδίσει την αγάπη όσων το δοκιμάσουν.
- 1 Μόρφατ σοκολάτα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή άχνη)
- 1 κ.γλ. καφέ στιγμιαίο
- 1 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 πακέτο σοκολατένια petit-beurres
- 1 φλ. γάλα με 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ και 2 κ.γλ. ζάχαρη
- Βάζουμε σε μπολ, το Μόρφατ σοκολάτας, το τυρί κρέμα, το μισό γάλα, τον στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάμε για 4 - 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη αλλά σφιχτή κρέμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα έτσι ώστε να σφίξει λίγο.
- Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ και την καλύπτουμε καλά με διαφανή μεμβράνη η οποία προεξέχει από τη φόρμα τόσο όσο να μπορούμε να σκεπάσουμε τον κορμό μόλις ετοιμαστεί.
- Από πάνω τΒουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα και τα τοποθετούμε όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθούν και τα 4 τοιχώματα.
- Προσεκτικά, για να μην φύγουν τα μπισκότα από τη θέση τους, αδειάζουμε στη φόρμα τη μισή κρέμα και στρώνουμε την επιφάνειά της.
- Από πάνω, τοποθετούμε μια διπλή στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και άλλη μια διπλή στρώση από μπισκότα, επίσης βουτηγμένα στο γάλα.
- Γυρνάμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το γλυκό.
- Βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Την επομένη, ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και περιχύνουμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα.
- Σερβίρουμε αμέσως και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 μέρες.