Φαγάκι μαμαδίστικο, καθημερινό και comfort όσο δεν πάει άλλο. Κι εδώ το comfort έχει διπλή σημασία γιατί είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο. Ιδανικό για παιδιά, μικρότερα ή μεγαλύτερα αλλά και για μαμάδες που θέλουν να μαγειρέψουν με ένα σκεύος, χωρίς πολλή φασαρία στην κουζίνα και, ταυτόχρονα, να έχουν ένα χορταστικό πιάτο έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Ιδιαίτερα κρεμώδες, χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με τυρί κρέμα που του χαρίζει μια ιδιαίτερη νοστιμιά χωρίς να το βαραίνει.
Δεν έχω να πω πολλά γι αυτό το πιάτο. Τα μισά, ήδη, τα είπα. Για τους μικρούς μας φίλους η εκδοχή με τους μικρούς κύβους κοτόπουλου ανακατεμένους με το αχιβαδάκι, το καλαμπόκι, την πιπεριά και τα τυριά είναι ιδανική.
Οι μεγαλύτεροι ίσως προτιμήσουν την εκδοχή με μεγαλύτερους κύβους κοτόπουλου επάνω στα ζυμαρικά με τα λαχανικά. Ωστόσο, όσο πιο μικροί είναι οι κύβοι κοτόπουλου τόσο πιο νόστιμο γίνεται το πιάτο γιατί αναμιγνύονται οι γεύσεις με το τυρί κρέμα. Όπως και να είναι, όμως, η νοστιμιά του είναι απαράμιλλη.
Προσωπικά, το προτιμώ στην πρώτη εκδοχή γιατί μου αρέσει να είναι όλα τα υλικά ανακατεμένα και οι γεύσεις να σκάνε στο στόμα σε κάθε μπουκιά.
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!
Τυρένιο κοτόπουλο με αχιβαδάκι και καλαμπόκι
Περιγραφή : Kαθημερινό φαγητό εύκολο και πολύ νόστιμο, για μικρούς και μεγάλους.
Μερίδες : 2 - 3
ΥΛΙΚΑ
- 2 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο, σε κύβους
- 260 γρ. αχιβαδάκι (ζυμαρικό)
- 120 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια, προαιρετικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
- 4 κ.σ. τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι - 1/3 κ.γλ. Πάπρικα γλυκιά
- 1-2 κ.γλ. μουστάρδα - Σκόρδο σε σκόνη
- 1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνoυμε για 2-3 λεπτά να μαραθούν.
- Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι και τους κύβους του κοτόπουλου και τα αφήνουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά να σοταριστούν μέχρι οι κύβοι του κοτόπουλου να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλυφθούν οι κύβοι του κοτόπουλου.
- Αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, μισοσκεπασμένο με το καπάκι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το καλαμπόκι, το αχιβαδάκι και νερό τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν..
- Βράζουμε για 9-10 λεπτά (και σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του ζυμαρικού) σε μέτρια φωτιά, χωρίς καπάκι.
- Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και λίγο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και στο συνοδεύουμε με σαλάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1- Εάν δεν μπορούμε να κόψουμε το κοτόπουλο σε κύβους, ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, δεν θα το αρνηθεί.
2- Εάν το κοτόπουλο είναι σε μεγαλύτερα κομμάτια, σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό μέχρι να μαγειρευτεί.
2- Φυσικά, εκτός από μπουτάκι μπορούμε να αγοράσουμε και στήθος αλλά είναι πιο στεγνό.
3- Προαιρετικά, εάν σου αρέσουν τα μανιτάρια μπορείς να προσθέσεις.
4- Εάν το καλαμπόκι είναι από βαζάκι ή από κονσέρβα το προσθέτουμε απευθείας στο κοτόπουλο.