Υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τα σφολιατίνια; Είτε αλμυρά είτε γλυκά είναι πάντα ένας μικρός πειρασμός έτσι που θρυμματίζονται και λιώνουν στο στόμα ενώ ακούγεται εκείνο το χαρακτηριστικό "κρατς". Εγώ το λατρεύω, εσύ;
Αυτά τα σφολιατίνια, όμως, έχουν κάτι παραπάνω. Έχουν ένα κλικ υγιεινό αλλά και εθιστικό. Ποιο είναι αυτό; Μα η γέμισή τους που τα κάνει κορυφαία και είναι ταχίνι με εσπρέσσο. Τόσο απλά! 2 μόνον υλικά κι όμως αυτά τα 2 υλικά μας χαρίζουν μια μοναδική λιχουδιά!
Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ σαν κι εμένα και αγαπάς το ταχίνι, τον καφέ και την σφολιάτα, δεν έχεις παρά να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις σκέτα, με γάλα ή με τον εσπρέσσο σου. Ένα σου λέω μόνον! Είναι τόσο εθιστικά που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις.
Σφολιατίνια με ταχίνι με Espresso, με 2 υλικά
Περιγραφή :
Μερίδες: 30-32 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 150-200 γρ. Μακεδονικό ταχίνι με Espresso
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Το κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες.
- Αλείφουμε τις 2 λωρίδες με το ταχίνι με Espresso.*
- Τις καλύπτουμε με τις άλλες δύο.
- Κόβουμε κάθε λωρίδα σε 12 μακρόστενα κομμάτια.
- Τα στρίβουμε και τα βάζουμε στη λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Προσωπικά, άλειψα και τις 4 λωρίδες μέχρι τη μέση και τις δίπλωσα, αλλά όπως κι αν το κάνουμε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ακριβώς.