Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Παγωμένη κρέμα την λέω εγώ αλλά, εσύ μπορείς να την πεις και σορμπέ αν πολτοποιήσεις γρήγορα τους κατακίτρινους παγωμένους κύβους από το απίστευτα δροσιστικό μάνγκο. Κι αν προσθέσεις λίγη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (χωρίς ζάχαρη) και μερικά μύρτιλλα έχεις φτιάξει μια υπέροχη, φρουτένια νοστιμιά. Ένα γλυκό, της στιγμής θα έλεγα, που σε χαλαρώνει όταν έχει καύσωνα και καλύπτει κάθε υπογλυκαιμία της στιγμής χωρίς να σου δίνει περιττές θερμίδες.
Γιατί, αν δεν το πεις "γλυκό της στιγμής" πώς αλλιώς θα το πεις όταν μπορείς να το φτιάξεις την ώρα που το θέλεις σε χρόνο ρεκόρ απλά βγάζοντας τους κύβους του φρούτου από την κατάψυξη και πολτοποιώντας τα με τα υπόλοιπα υλικά στο multi; Από κει και πέρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σερβίρεις όπως θέλεις και να απολαύσεις.
Το μάνγκο ή φρούτο της καρδιάς άρχισα να το τρώω τον τελευταίο χρόνο μια και τα προηγούμενα χρόνια δεν μου πολυάρεσε η γεύση του που, για κάποιο περίεργο λόγο, μου έβγαζε μια νότα καπνιστή. Από τη στιγμή όμως που η ιδιαίτερη γεύση του, κατάφερε να μου κλέψει την καρδιά, το τιμώ συχνά. Εγκαταστάθηκε για τα καλά στη λίστα με τα αγαπημένα μου φρούτα.
Αυτή τη δροσερή φρουτένια κρέμα, με το χρώμα του καλοκαιρινού ήλιου, λοιπόν, σου προτείνω για γλυκό του Δεκαπενταύγουστου. Μπορείς να την φτιάξεις σε ατομικά ποτηράκια ή σε μεγαλύτερο μπολ και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη για να τη σερβίρεις μετά το γιορτινό γεύμα. Λίγες θερμίδες, ελαφριά, δροσερή και απόλυτα υγιεινή λιχουδιά που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Κι αν την φτιάξεις, μη ξεχάσεις να ποστάρεις μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας το hashtag #tantekiki2016 προσθέτοντας ένα tag στο Instagram ή στο Facebook.
Καλή Παναγιά εύχομαι!
Σορμπέ μάνγκο, εξωτικά δροστιστικό
Περιγραφή: Δροσερό, θρεπτικό και νόστιμο
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
- 2 μάνγκο ώριμα, κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό
- 2 κ.γλ. μαρμελάδα μύρτιλλο ή κόκκινων φρούτων (χωρίς ζάχαρη)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε τους κύβους μάνγκο στην κατάψυξη για 1 νύχτα.
- Βάζουμε το μέλι, τον χυμό και τους παγωμένους κύβους μάνγκο στο multi ή στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα πολτοποιημένο και ομογενοποιημένο.
- Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ ή βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά σερβίρουμε με λίγο δυόσμο, μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα μύρτιλλο ή κόκκινων φρούτων χωρίς ζάχαρη και λίγα φρέσκα μύρτιλλα .
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης.