Πρωτεϊνικό παγωτό biscoff με 4 υλικά


Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά

Τα πρωτεϊνικά γεύματα και γλυκά κάνουν πια παντού την εμφάνισή τους. Δεν υπάρχει social media που να μην έχεις δει κάποιον ή κάποια να φτιάχνει κάτι με έξτρα πρωτεϊνη. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα κι εγώ, έφτιαξα τη δική μου συνταγή για ένα παγωτό biscoff αλλά με τυρί cottage και μπανάνες που έχει αυξημένη πρωτεϊνη αλλά και λιγότερες θερμίδες (ό,τι έχει από το άλειμμα και τα μπισκότα biscoff).

Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά

Αυτό το παγωτό μπορείς να το πεις και εθιστικό! Το τυρί cottage δεν το καταλαβαίνεις, οι μπανάνες είναι εκείνες που του δίνουν σώμα και μια ελαφρά επίγευση και το άλειμμα μαζί με τα μπισκότα biscoff το απογειώνουν κυριολεκτικά. Όχι, δεν έχει τη γεύση που έχει το αντίστοιχο cheesecake (εκτός από το άλειμμα φυσικά) και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό αλλά και αν το σερβίρεις σαν γλυκό ψυγείου είναι εξίσου νόστιμο (ίσως και λίγο περισσότερο για μένα). 

Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά

Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ φανατικός λάτρης της συγκεκριμένης γεύσης δεν έχεις παρά να φτιάξεις το παγωτό και να το απολαύσεις.

Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά

Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff
          Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά
       Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Απλή, γρήγορη, δροσερή και νόστιμη συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό ή παγωμένο γλύκισμα
Μερίδες: 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
    • 400 γρ. τυρί cottage 
    • 2-3 μικρές ώριμες μπανάνες
    • 120 γρ. άλειμμα biscoff
    • 7-8 μπισκότα biscoff θρυμματισμένα  &  3-4 ακόμα μαζί  με λίγο χλιαρό άλειμμα για το σερβίρισμα
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Βάζουμε το τυρί cottage και τις μπανάνες στο multi ή στο blender και τα χτυπάμε έως ότου αποκτήσουν υφή γιαουρτιού.
        2. Προσθέτουμε το άλειμμα biscoff και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        3. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. 
        4. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη ένα μικρό μεταλλικό σκεύος, βάζουμε μέσα το μείγμα και, αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
        5. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφήνουμε να σταθεί για 3-4 λεπτά και μετά σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο χλιαρό άλειμμα biscoffκαι ένα μπισκότο.

        Παραλλαγές
        • Μπορούμε, επίσης, αντί να βάλουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα,  να στρώσουμε τη μισή ποσότητα κρέμας, να τοποθετήσουμε επάνω μερικά μπισκότα και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
        • Επίσης, μπορούμε να μην το βάλουμε στην κατάψυξη αλλά στο ψυγείο και να το προσφέρουμε σαν παγωμένο γλυκό αντί για παγωτό.
        • Τέλος, εάν θέλουμε το παγωτό πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης.

        Πρωτεϊνικό παγωτό  biscoff με 4 υλικά
        Tante Kiki
        0 Comments
        No