Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό για όλους και τον καθένα χωριστά! Η πρώτη συνταγή του 2025 ήθελα να είναι ένα καλωσόρισμα ιδιαίτερο, γλυκό και νόστιμο κι έτσι βλέπετε αυτή τη συνταγή!
Ιδανικές για πρωινό αλλά και για κολατσιό οι αυγόφετες. Ποιός δεν έχει χορτάσει με τις αυγόφετες της γιαγιάς και της μαμάς που ετοιμάζονταν σε χρόνο ρεκόρ; Διαχρονική αξία και κλασσική νοστιμιά και, εδώ που τα λέμε, όχι μόνον ελληνική. Αλλά, τα χρόνια κυλούν και πολλές από τις παραδοσιακές συνταγές αποκτούν μια νέα, λίγο διαφορετική και πιο φρέσκια πινελιά... έτσι για να δελεάζει ακόμα περισσότερο τους μικρότερους αλλά και τους μεγαλύτερους.
Τα σημερινά ρολάκια αυγόφετας συνδυάζουν όλα τα προηγούμενα και γίνονται ένα ιδανικό πρωινό ή κολατσιό για μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα νόστιμα με τις διαφορετικές τους γεμίσεις αλλά και την επικάλυψη από θρυμματισμένες νιφάδες καλαμποκιού μπορούμε άνετα να τα απολαύσουμε χωρίς ζάχαρη αλλά και με κανελοζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
- 9 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
- 3 κ.σ. πραλίνα φιστικιού
- 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. σοκοπραλίνα φουντουκιού
- 2 αυγά μεγάλα
- 150 ml γάλα (1.5%)
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- 150 γρ. νιφάδες καλαμποκιού θρυμματισμένες
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα διαλέγουμε
- Μέλι - Άχνη - Κανελοζάχαρη - Σιρόπι σφενδάμου
- Ρολάρουμε τις φέτες του τοστ με ένα ρολό ζύμης για να τα κάνουμε πιο λεπτά.
- Αλείφουμε 3 φέτες με πραλίνα φιστικιού, 3 φέτες με φιστικοβούτυρο και 3 φέτες με σοκοπραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε σε ρολάκια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη.
- Σε άλλο πιάτο, βάζουμε τις θρυμματισμένες νιφάδες καλαμποκιού.
- Βουτάμε τα ρολάκια πρώτα στο μείγμα του αυγού και μετά στις θρυμματισμένες νιφάδες καλαμποκιού.
- Βάζουμε λίγο αραβοσιτέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολάκια.
- Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
- Σερβίρουμε σκέτες ή τις αχνίζουμε ή τις περιχύνουμε με λίγο μέλι και απολαμβάνουμε.
- Μπορούμε επίσης να ζεστάνουμε λίγη ποσότητα από την κάθε πραλίνα και το φιστικοβούτυρο και να περιχύσουμε μ' αυτή τα ρολάκια αυγόφετας.
- Πολύ νόστιμες γίνονται και αν χρησιμοποιήσουμε άλειμμα speculoos ή biscoff είτε σαν γέμιση είτε και για να τις περιχύσουμε.