Ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα λίγο πιο φρουτένιο και κατακόκκινο, έτσι για να ταιριάζει με το χρώμα της αγάπης, σου παρουσιάζω αυτή τη φορά. Ένα τιραμισού που δεν είναι άγνωστο αλλά που είναι εξαιρετικά νόστιμο.
Δεν θα πω πολλά γι αυτή την τουρτίτσα! Θα πω μόνον ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί έχει μιαν υπέροχα αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, τριμμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Κι όσο για τα φρούτα, μπορεί να είναι κατεψυγμένα αλλά έγιναν ένα υπέροχο κουλί-σάλτσα. Τα σαβαγιάρ απογειώνουν το σύνολο γιατί έκαναν βουτιά μέσα σε χυμό κόκκινων φρούτων και ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τη νοστιμιά του.
Το γεγονός ότι δεν το έβαλα στο ψυγείο ανάμεσα στις δόσεις βοήθησε να αναμιχθούν ελαφρά οι στρώσεις γεγονός που το έκανε ακόμα πιο νόστιμο γιατί δεν τρως χωριστά κρέμα ή φρούτα ή σαβαγιάρ αλλά με κάθε κουταλιά απολαμβάνεις από όλα ενώ οι γευστικοί σου κάλυκες χορεύουν ταραντέλα.
Το λες και γλυκό του πάθους γιατί όταν το τρως το απολαμβάνεις με ...πάθος!!!
"Τυραμισού" με κόκκινα φρούτα και κρέμα μασκαρπόνε στρατσιατέλα
Περιγραφή : Ένα κατακόκκινο, φρουτένιο τυραμισού
Μερίδες : Φόρμα (ή τσέρκι) 22 εκ.
ΥΛΙΚΑ
Για το κουλί κόκκινων φρούτων- 300 γρ. φράουλες κατεψυγμένες
- 1 smoothie (300 γρ) κόκκινων φρούτων
- 200 ml γλυκό κρασί ροζέ (ή κόκκινο)
- 2-3 κ.σ. μέλι (ή ζάχαρη)
- 1,5 κ.γλ. κούσταρ πάουντερ (ή κορν φλάουρ)
Για την κρέμα
- 1 μασκαρπόνε (250 γρ.)
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml) με 35% λιπαρά
- 2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. βανίλια (ή 1 φακελάκι βανίλια)
- 60 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Για το γλυκό
- 18 μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 ml χυμό κόκκινων φρούτων
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε τον χυμό των κόκκινων φρούτων και την άχνη σε κατσαρόλα, τα ζεσταίνουμε λίγο ώστε να διαλυθεί πιο εύκολα η ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ για να βουτήξουμε τα μπισκότα.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί και το μέλι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά μέχρις ότου μαλακώσουν (όσο μαλακά τα θέλουμε).
- Ύστερα, διαλύουμε σε 100 ml νερό το κούσταρ, το προσθέτουμε στα φρούτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο ακόμα μέχρι να δούμε ότι άρχισε το μείγμα να πήζει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα των φρούτων να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια και την χτυπάμε με το μίξερ (χειρός ή σταθερό) μέχρις ότου αποκτήσει παχύρρευστη υφή (σαν γιαούρτι).
- Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και τα χτυπάμε μαζί μέχρις ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
- Δοκιμάζουμε την κρέμα εάν είναι όσο γλυκιά τη θέλουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αρχίζουμε να συνθέτουμε το γλυκό.
- Βουτάμε κάθε μπισκότο σαβαγιάρ στο χυμό των κόκκινων φρούτων πολύ γρήγορα και τον τοποθετούμε στη βάση της φόρμας.
- Ύστερα προσθέτουμε τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και μετά τα μισά φρούτα.
- Επαναλαμβάνουμε τοποθετώντας μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο χυμό, την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τα υπόλοιπα φρούτα.