Ένας χαλβάς που περίσσεψε και λίγη βασιλόπιτα που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της στον καταψύκτη ήταν η αρχική αιτία κι αφορμή για να γίνει αυτή η κρεμώδης πουτίγκα. Απλή, μαμαδίστικη και απόλυτα comfort μετατράπηκε σε γλυκό της Κυριακής για όλη την οικογένεια και πρόσφερε νοστιμιά στα πλαίσια του "δεν πετάμε τίποτα" αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε καλά στον πλανήτη μας.
Μια σοκολατένια κρεμολιχουδιά που ενώνει τις γενιές γιατί μπορεί να την απολαύσει από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο στην οικογένεια. Η σοκολάτα υγείας και η αλμυρή καραμέλα του χαλβά μαζί με τα αρωματικά της παραδοσιακής βασιλόπιτας, το μαχλέπι, το πορτοκάλι, τον κακουλέ που δυναμώνουν τη σοκολατένια γεύση, απογειώνουν την κρέμα και την κατατάσσουν στις μαμαδίστικες λιχουδιές. Οι σταφίδες, ξανθές και μαύρες που υπήρχαν στη συγκεκριμένη βασιλόπιτα βάζουν κι αυτές τη γλύκα τους και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο χωρίς να σε λιγώνει.
Αλλά, θα μου πεις, κι αν δεν έχω βασιλόπιτα; Εντάξει μη προβληματίζεσαι γιατί υπάρχει λύση! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσουρέκι και αν θέλεις και σταφίδες , γιατί όχι; Μπορείς να μουσκέψεις μερικές, για 5-6 λεπτά σε νερό, χυμό πορτοκαλιού ή κονιάκ και να τις προσθέσεις στη κρέμα-πουτίγκα όσο βράζει. Θα γίνει εξίσου νόστιμη. Αυτή η συνταγή θεωρώ ότι θα γίνει η αγαπημένη, γρήγορη λιχουδιά όλης της οικογένειας.
Πουτίγκα χαλβά με βασιλόπιτα
Περιγραφή: Μια κρέμα-πουτίγκα υγιεινή και νόστιμη.
Μερίδες: 3-4 ανάλογα με το μέγεθος
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. βασιλόπιτα σε μικρά κομμάτια
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 3 κοφτές κ.σ. κούσταρ πάουντερ
- 130 γρ. χαλβά σοκολάτας υγείας με αλμυρή καραμέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι γάλα και διαλύουμε σε αυτό το κούσταρ.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
- Κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια.
- Μόλις δούμε ότι έχει ζεσταθεί και πριν να κοχλάσει, προσθέτουμε τον χαλβά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Ύστερα, προσθέτουμε και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κούσταρ.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα-πουτίγκα με διαφανή μεμβράνη (που πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα) μέχρι να την βάλουμε στα μπολάκια.
- Μοιράζουμε στα μπολάκια τα κομμάτια της βασιλόπιτας και από πάνω την κρέμα-πουτίγκα.
- Στολίζουμε με λίγη ψιλοθρυμματισμένη βασιλόπιτα, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.