Φτάσαμε στον Δεκέμβριο, τον μήνα που οι γιορτές περισσεύουν. Κάθε εβδομάδα σχεδόν και μια γιορτή! Κι από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που νηστεύουν μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νοστιμιές να απολαύσουν. Μια από αυτές τις νοστιμιές θα σου δείξω σήμερα και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς κι εσύ όπως κι εγώ.
Είμαι μικρές μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα αλλά πρώτα να σου κάνω μια ερώτηση. Σου αρέσει το ταχίνι και το σουσάμι; Θέλεις ένα μικρούλι κέρασμα, μια τοσοδά νοστιμιά που γίνεται πανεύκολα, την απολαμβάνεις απαλλαγμένη από ενοχές όταν σε πιάνουν εκείνες οι ξαφνικές υπογλυκαιμίες αλλά σε περιμένει και σε μπολ στο ψυγείο για όταν έχεις μια ξαφνική επίσκεψη και δεν ξέρεις τί να προσφέρεις; Τότε μη ψάχνεις άλλο! Μόλις βρήκες τη συνταγή που σου ταιριάζει ...γάντι, απόλυτα.
Μικρά, θεϊκά νόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα τρουφάκια με ταχίνι, αμύγδαλο και σουσάμι. Ιδανικά για κέρασμα για μικρούς και μεγάλους, για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους δεν νηστεύουν! Γίνονται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να μην είναι σοκολατένια άνετα όμως μπορούν να ξεκινήσουν την εορταστική περίοδο με την πλούσια γεύση τους.
Και να σκεφτείς ότι δεν χρειάζονται ούτε μίξερ αν έχεις αμυγδαλόσκονη ή αλλιώς "αλεύρι" αμυγδάλου έτοιμο. Άσε που μπορείς να κάνεις κι άλλες εκδοχές όπως να αντικαταστήσεις το απλό ταχίνι που χρησιμοποίησα εγώ με σοκολατένιο αν και τότε θα πρέπει να μειώσεις ή να αφαιρέσεις εντελώς (αν δεν τα θέλεις ιδιαίτερα γλυκά) τη ζάχαρη άχνη, να κρύψεις στην καρδιά τους ένα μικρό αποξηραμένο crunberrie, λίγο πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο ή γιατί όχι μια δυο σταγόνες κουβερτούρας... έτσι για μια μικρή, σοκολατένια επίγευση.
Και κάτι τελευταίο, τις ερχόμενες εβδομάδες και μέχρι το τέλος των γιορτών μείνε συντονισμένος γιατί έρχονται περισσότερες εορταστικές συνταγές, γλυκές και αλμυρές για τα τραπεζώματα των ημερών.😊
Τρουφάκια με ταχίνι και αμύγδαλο
Περιγραφή: Μικρές, νηστίσιμες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα και σε γεμίζουν απόλαυση.
Μερίδες: 22-25 (ανάλογα με το μέγεθος)
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αμύγδαλο σκόνη (αλεύρι αμυγδάλου)
- 3-4 κ.σ. μέλι (ή 130 γρ. ζάχαρη άχνη)
- 150 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (ή νερό)
- Σουσάμι για την επικάλυψη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ, βάζουμε την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, το ταχίνι, το νερό και τον χυμό, το ξύσμα και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη που πλάθεται.
- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή οπότε εάν δούμε ότι χρειάζεται λίγο χυμό ακόμα τότε προσθέτουμε σιγά σιγά.
- Πλάθουμε σε τρουφάκια των 20 γρ. περίπου και τα τυλίγουμε με σουσάμι.
- Βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Πηγή συνταγής : Παραλλαγή από ΕΔΩ