Κοτόπουλο με μεσογειακό τραχανότο



Δεν είναι σούπα αλλά ένα υπέροχο comfort, ζουμερό, 3 εποχών πιάτο, θρεπτικότατο που, αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα θελήσεις να το απολαμβάνεις συχνά. Το συγκεκριμένο τραχανότο περιείχε φέτα και λιαστή ντομάτα και είναι γνωστής εταιρείας. Το δοκίμασα για πρώτη φορά και όχι μόνο δεν με απογοήτευσε αλλά αντιθέτως με ενθουσίασε γιατί έδωσε άλλη διάσταση στον τραχανά με τον οποίο μεγάλωσα.


Ωστόσο, και με τον απλό τραχανά να το φτιάξεις θα είναι εξίσου νόστιμο και, φυσικά, είναι ένα καθημερινό πιάτο που μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.


Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι ζουμερό όταν σβήσεις τη φωτιά και όταν το σερβίρεις... γιατί μετά από λίγο απορροφά το νερό.


Κοτόπουλο με μεσογειακό τραχανότο
       
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Comfort πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι 
Μερίδες: 3-4
ΥΛΙΚΑ
    • 250 γρ. τραχανότο (με φέτα και λιαστή ντομάτα)
    • 3-4 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, κομμένα σε κύβους 
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, σε καρεδάκια
    • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 100 ml λευκό κρασί
    • 1 λίτρο ζεστό νερό
    • Χυμό από 1/2 λεμόνι
    • Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα γλυκιά - Σκόρδο σε σκόνη
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
        2. Αφήνουμε να σοταριστούν οι κύβοι μέχρι να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
        3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και αφήνουμε για 2 λεπτά να σοταριστούν.
        4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
        5. Προσθέτουμε και τα 2/3 από το ζεστό νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
        6. Τέλος, προσθέτουμε τον τραχανά (και αν χρειάζεται το υπόλοιπο νερό) και, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα κάθε λίγο για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
        7. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ενώ το τραχανότο είναι ακόμα ζουμερό, αφήνουμε 1-2 λεπτά και μετά μοιράζουμε στα πιάτα.
        8. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, θρυμματισμένη φέτα και λίγο ακόμα πιπέρι.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Όπως, ήδη, ανέφερα άνετα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε τραχανά θέλουμε.

        Tante Kiki
        0 Comments

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

        No