15 προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι



Το Πάσχα έφτασε ακόμα μια χρονιά και παραδοσιακά είτε ψήσουμε στον φούρνο είτε στη σούβλα, τα μεζεδάκια έχουν την τιμητική τους γιατί... π
εριμένοντας τον οβελία δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσιμπολογήσουμε κάτι. Ένα ορεκτικό, κάποια πίτα, λίγη σαλάτα όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση όσο κι αν έχουμε φάει να μην υπάρχει γλυκό μετά το φαγητό. Δεν συμφωνείς;

Γι αυτό, σήμερα, σου έχω 15 προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι, 10 αλμυρές και 5 γλυκές, έτσι... για να μπορείς να διαλέξεις. 

Καλό Πάσχα με υγεία εύχομαι σε όλους! 

15 προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

1- Διπλή τεμπελοτυρόπιτα : μια ιδιαίτερη τυρόπιτα με δύο διαφορετικά μείγματα αλλά χωρίς φύλλο που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

2- Γρήγορη τυρόπιτα με κατίκι : μπορεί οι φωτογραφίες να την αδικούν αλλά είναι μια εύκολη και νόστιμη λύση με έτοιμο φύλλο.

3- Ανηθοτυρόπιτα με τραχανά : όλη η Ελλάδα σε μια πίτα, επίσης χωρίς φύλλο αλλά με θεϊκή σουσαμένια κρούστα.

4- Ντοματοτυρόπιτα με πιπεριά : πολύχρωμη, εύκολη, με τυρί, ντομάτα, πιπεριά αυτή η υπέροχη πίτα που δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου αλλά θα την ευχαριστηθούν όλοι.

5- Σαλιγκαράκια με σπανάκι, πράσο και τυρί : μικρά, ατομικά, σαλιγκαράκια σφολιάτας που θα γίνουν ανάρπαστα μέχρι να ψηθεί ο οβελίας.

6- Πολύχρωμη αυγοσαλάτα : μια σαλάτα που δεν είναι ακριβώς σαλάτα αλλά ένα τέλειο πασχαλινό ορεκτικό.

7- Πατατοσαλάτα με σάλτσα κεφίρ : μια ιδιαίτερη πατατοσαλάτα - συνοδευτικό με δροσερή σάλτσα κεφίρ που ταιριάζει απόλυτα με το ψητό κατσίκι ή αρνί δίνοντάς του μια απίστευτη δροσιά.

8- Πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης : μια αλοιφή θεϊκά νόστιμη που κανένας δεν θα αρνηθεί να απολαύσει.

9- Μανιτάρια σκορδάτα : ο απίθανος μεζές σε απόλυτη αρμονία με ψητό κατσίκι ή αρνί και όχι μόνον. Απολαυστικός και πανεύκολος.

10- Μεζεδάκια με πέστο δυόσμου, χαλούμι και ντοματίνια : Κρύα μεζεδάκια, γεμάτα άρωμα και νοστιμιά που ταιριάζουν θαυμάσια στο πασχαλινό τραπέζι.

11- Πανακότα ανανά με ζάχαρη καρύδας και χωρίς λακτόζη : Ελαφριά, απίστευτα δροσερή αλλά και εύκολη πανακότα για όσους αγαπούν τον ανανά και θέλουν ένα ελαφρύ γλυκό για μετά τον οβελία.

12- Παγωμένη τούρτα τυραμισού (χωρίς αυγά) : Την φτιάχνουμε αύριο, την βάζουμε στην κατάψυξη και την ξεχνάμε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα που θα θελήσουμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο παγωμένο τυραμισού.

13-Charlotte με λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού και κόκκινα φρούτα : ένα γλυκό ελαφρύ, ιδιαίτερα αρωματικό με τα κόκκινα φρούτα να το απογειώνουν, θα έλεγε κανείς η χαρά της Ανάστασης.

14- Mousse φράουλας : Δροσερή, γιαουρτένια και φρουτένια με τις φράουλες να κυριαρχούν αυτή η mousse θα κλέψει την καρδιά όσων δεν είναι σοκολατομανείς.

15- Εύκολο γλυκό ψυγείου, σοκολάτα-βανίλια : Ένα γλυκό δροσερό, εύκολο και πολύ νόστιμο που μπορεί να γίνει 1-2 ημέρες πιο νωρίς και να μείνει άνετα στο ψυγείο.

15 προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Tante Kiki
0 Comments
No