Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Αυτά τα πιτάκια σφολιάτας είναι τόσο νόστιμα όσο και υγιεινά. Με 4 απλά υλικά, που, συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι μπορούμε να τα ετοιμάσουμε σε χρόνο ρεκόρ.
Ιδανικά για μικρούς και μεγάλους, τόσο για τις απογευματινές λιγούρες όσο και για το σχολικό ταπεράκι, μια και χωρίς επιπλέον ζάχαρη έχουν την απαραίτητη γλύκα αλλά και νοστιμιά για να μας χορτάσουν και να καλύψουν την ανάγκη μας για κολατσιό.
Απλά και νόστιμα, μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη αν και... θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα γιατί είναι λαχταριστά, μπανανοσοκολατένια, απολαυστικά αλλά και υγιεινά!
Πιτάκια σφολιάτας με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Περιγραφή : Πιτάκια ιδανικά για το σχολείο
Μερίδες: 12 πιτάκια
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 12 κ.γλ. φυστικοβούτυρο (crunchi ή απαλό)
- 2 μπανάνες σε ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 1 κρόκο και 1 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Ανοίγουμε λίγο το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 12 κομμάτια 9x9 εκατοστά.
- Στο μισό του κάθε τετραγώνου σφολιάτας κάνουμε 3 χαρακιές με την ροδέλα της πίτσας (ή ένα μυτερό μαχαίρι).
- Στο άλλο μισό, βάζουμε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο, από πάνω 2 ροδέλες μπανάνας και τέλος, λίγη από την τριμμένη κουβερτούρα.
- Διπλώνουμε με το μισό που έχει τις χαρακιές και κλείνουμε καλά, πιέζοντας γύρω γύρω με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα πιτάκια.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρις ότου τα πιτάκια πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Προαιρετικά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη.