Ο μήνας αυτός είναι ο μήνας της αγάπης, της ζεστασιάς του σπιτιού, του στολισμένου έλατου και των γλυκών στις πιατέλες πάνω στο τραπέζι. Από την άλλη, υπάρχουν φορές που ονειρεύεσαι αυτές οι γλυκολιχουδιές να ετοιμάζονταν γρήγορα, χωρίς πολύ κόπο ή χρόνο.
Αυτό, λοιπόν, σου έχω ετοιμάσει για σήμερα, σ' αυτή την πρώτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για μικρά, σοκολατένια μπισκοτάκια. Αστεράκια και δεντράκια που θα γίνουν χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς πολλή ώρα. Κι αν έχεις και πιτσιρίκια στο σπίτι, τότε είναι η ευκαιρία να τα ετοιμάσετε παρέα.
Μπισκοτάκια χωρίς ψήσιμο που γίνονται σαν μικρά σοκολατένια κουραμπιεδάκια. Κι αν δεν τα θέλεις σοκολατένια, μην ανησυχείς μπορείς πολύ εύκολα να αντικαταστήσεις τα σοκολατένια petits-beurres με τα απλά ή αυτά που μοσχοβολούν βούτυρο ή με μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Η νοστιμιά θα είναι ίδια!
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια χωρίς ψήσιμο
Περιγραφή: Δεντράκια και αστεράκια πεντανόστιμα που μοιάζουν με κουραμπιέδες
Μερίδες: 60 δεντράκια και αστεράκια (ανάλογα με το μέγεθος)
ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. (1 πακέτο) petits-beurres σοκολάτας, καλά αλεσμένα
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοαλεσμένα
- 1 κ.γλ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 60 ml νερό (περίπου)
Για την επικάλυψη
- Άχνη και ψιλοθρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Αλέθουμε καλά τα μπισκότα για να γίνουν σαν αλεύρι.
- Αλέθουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ύλη).
- Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
- Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και το νερό.
- Μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- Την αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μπολ με τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθετουμε 1-2 κ.σ. ζεστό νερό μέχρι να γίνει σαν ζύμη.
- Στρώνουμε λίγο από το μείγμα επάνω σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 λεπτά.
- Μετά, κόβουμε με κουπ πάτ που τα βρέχουμε λίγο σε νερό για να μην κολλάει το μείγμα.
- Εάν πασπαλίσουμε τα μπισκότα-δεντράκια με φιστίκι Αιγίνης τα πασπαλίζουμε αμέσως για να κολλήσει το φιστίκι επάνω τους.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να μείνουν ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου για να στεγνώσουν.
- Την επόμενη μέρα τα αχνίζουμε.







