Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή



Πόσο κοινότυπη μπορεί να φανεί η φράση "Αυτό είναι το πιο απλό, εύκολο, γρήγορο, μαλακό και νόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς αυγά, χωρίς διαδοχικά χτυπήματα"; Πολύ κοινότυπη κι αυτό το ξέρω... όμως έτσι ακριβώς είναι αυτό το παγωτό! Κοντεύει μεσοκαλόκαιρο... η ιδανική εποχή για κάθε είδους παγωτό και ειδικά σπιτικό παγωτό που το απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο γιατί δεν έχεις ενδοιασμούς αν είναι καλό! Εσύ το έφτιαξες με τα χεράκια σου!

Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή

Εδώ που τα λέμε, υπάρχουν πια δεκάδες διαφορετικά παγωτά, άλλα συνηθισμένα, κλασσικά, διαχρονικά κι άλλα πιο σύγχρονα, πιο μοντέρνα, πιο περίεργα που μας κάνουν να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε άσχετα αν θα τα αγαπήσεις τόσο που θα τα υιοθετήσεις ή όχι.

Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή

Αυτό το παγωτό είναι από τα κλασσικά. Η σοκολάτα ήταν, είναι και θα είναι παντοτινή συντρόφισσα του παγωτού. Ωστόσο, αυτό το παγωτό σοκολάτα είναι ενισχυμένο. Η Μερέντα με σοκολάτα υγείας (που είναι σκέτη λιχουδιά), το επιπλέον κακάο και η τριμμένη κουβερτούρα (που ναι ...είναι προαιρετική αλλά μην την παραλείψεις... θα χάσεις, σου το λέω) το απογειώνουν. 

Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή

Σκέψου ένα παγωτό σπιτικό, υγιεινό, με γνωστό και ποιοτικό το κάθε του υλικό και, φυσικά, χωρίς συντηρητικά κι ακόμα περισσότερο με μαλακή υφή, τέτοια που θαρρείς και βγήκε από την καλύτερη παγωτομηχανή! Γιατί ποιός είπε ότι όλα τα νοικοκυριά πρέπει να έχουν παγωτομηχανή; Και ποιός είπε ότι χωρίς παγωτομηχανή πρέπει να έχουν ένα θεόσκληρο σπτικό παγωτό που πρέπει να μείνει κανένα δεκάλεπτο εκτός κατάψυξης για να το απολαύσεις; Λοιπόν... τί λές; Θα πεις όχι σε ένα τέτοιο παγωτό; Μην το κάνεις ...θα χάσεις την γευστική απόλαυση και είναι κρίμα!

Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό σοκολάτα υγείας χωρίς παγωτομηχανή
Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή
              Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Το πιο απλό, γρήγορο, μαλακό και νόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
Ποσότητα: Λίγο περισσότερο από 1 λίτρο
ΥΛΙΚΑ
    • 500ml φυτική κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 150 γρ. Μερέντα με σοκολάτα υγείας
    • 2 κ.σ. κακάο
    • 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
     
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
    1. Έχουμε την φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
    2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (όχι πολύ σφιχτή).
    3. Προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο και την Μερέντα με σοκολάτα υγείας και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    4. Βάζουμε το παγωτό μας σε πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο και προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.
    5. Ανακατεύουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.
    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    Κι αν θέλουμε κι ένα φρουτένιο "κλικ" στο παγωτό δεν έχουμε παρά να του προσθέσουμε λίγα κομμένα κεράσια που του ταιριάζουν πολύ.

    Παγωτό σοκολάτα υγείας, χωρίς παγωτομηχανή

    Tante Kiki
    4 Comments
    No