Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα


Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα

Καλημέραααα!!!! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!! Με τούτα και με τ' άλλα ο καιρός προχωράει, το τέλος του φθινοπώρου είναι ασυνήθιστα ήπιο κι εγώ, αν και δεν μπορώ να μην σκεφτώ τις προεκτάσεις των ζεστών ημερών που περνάμε, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι τις απολαμβάνω. Η πρώτη ανάρτηση του Νοέμβρη, του μήνα που γεννήθηκα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα πιάτο πολύχρωμο και πολύ νόστιμο!

Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα

Ωστόσο, πρώτα πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι ένα θεματάκι το έχω... τί εννοώ; Θα σας εξηγήσω... το καλοκαίρι τρώω περισσότερα λαχανικά και σαλάτες από τον χειμώνα. Το ίδιο μου συμβαίνει και με το γιαούρτι... έρχεται ο χειμώνας; Πάει το γιαούρτι... άντε ξανά το καλοκαίρι!!! Εσείς έχετε τέτοια θεματάκια ή μόνον σε μένα συμβαίνει;;; 

Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα

Παρόλα αυτά, η πρώτη ανάρτηση του Νοέμβρη είναι μια... σαλάτα αλλά όχι μια οποιαδήποτε σαλάτα. Την βλέπετε... είναι ιδανική για φθινόπωρο και χειμώνα. Είναι η σαλάτα που με έβγαλε από το ...θεματάκι μου... δηλαδή απόλαυσα την κάθε μπουκιά! Μα για δείτε την... δεν θα μπορούσε τέλεια να ταιριάξει στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Χρωματιστή, πανεύκολη, νόστιμη, θρεπτική και με τόσες γευστικές εκρήξεις! Ό,τι πρέπει δηλαδή! Φυσικά, μια τέτοια σαλάτα τρώγεται και σαν κανονικό γεύμα αν την συνοδέψουμε με λίγο ψωμάκι (χωρίς αυτό δεν κάνω, το γνωρίζετε πια!!!).

Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα

Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα, ρόκα και ξηροκάρπια

Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Απίστευτα νόστιμη αυτή η σαλάτα, γεμάτη με ιδιαίτερες γεύσεις που όλες μαζί γίνονται μια γευστική πανδαισία για τον ουρανίσκο που θα την γευθεί.
Μερίδες: ανάλογα με την ποσότητα των υλικών
ΥΛΙΚΑ
    • Σπανάκι (κατά προτίμηση baby)
    • Ρόκα
    • Κολοκύθα ψημένη, σε κύβους
    • Κράνμπερις (κράνα) αποξηραμένα
    • Καρύδια
    • Κολοκυθόσπορο
    • Αμύγδαλο φιλέ
    • Φέτες ανθότυρου
    • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • Χυμό λεμονιού
    • Λίγη μουστάρδα
    • Αλάτι
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
      2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες ή σε κύβους.
      3. Την περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την αλατίζουμε.
      4. Την βάζουμε στο ταψί και την ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά (προσοχή να μην λιώσει).
      5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει και την κόβουμε σε κύβους.
      6. Βάζουμε όλα τα λαχανικά της σαλάτας σε ένα μπολ ή πιάτο, προσθέτουμε τα κράνμπερις και τους ξηρούς καρπούς και τέλος τοποθετούμε το ανθότυρο.
      7. Με ένα μιξεράκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε την σαλάτα.

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Για μεγαλύτερη ευκολία, στα ψυγεία των μάρκετς βρίσκουμε την κολοκύθα του αγροκτήματος Χαλβατζή, μαγειρεμένη στον ατμό,την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με καλό γευστικό αποτέλεσμα.

      Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα και ρόκα
      Tante Kiki
      6 Comments
      No