Φθινοπωρινά τρουφάκια


Φθινοπωρινά τρουφάκια

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Φθινοπωρινή όσο δεν πάει άλλο, βροχερή και μουντή όσο δεν πάει άλλο και μάλιστα τόσο απότομα! Μια εβδομάδα που ξεκινάει έτσι δεν μπορεί παρά να σε κάνει να σκέφτεσαι δύο πράγματα. Το ένα ότι ήρθε για τα καλά το φθινόπωρο με τις ατέλειωτες βροχές, τον γκρίζο ουρανό και τα πρώτα κρύα και το δεύτερο ότι θέλεις κάτι γλυκό για να αντέξεις αυτή την απότομη αλλαγή του καιρού αλλά και της διάθεσής σου!

Φθινοπωρινά τρουφάκια

Κι εδώ που τα λέμε... έχεις δίκιο και στα δύο! Από την άλλη δεν θέλεις να χάσεις ό,τι έκανες το καλοκαίρι, που έχασες κάποια κιλά, που γυμνάστηκες με το κολύμπι και τις ρακέτες στην παραλία παρά τα ουζάκια στις παραθαλάσσιες ταβερνούλες. Κι εκεί είναι που έρχονται και κολλούν τέλεια αυτές οι μικρές μπαλίτσες που βλέπεις στις φωτογραφίες και που, μεταξύ τους, είναι λίγο διαφορετικές ...έτσι για ποικιλία!

Φθινοπωρινά τρουφάκια

Σύκα, σύκα, σύκα... τα αγαπάς κι εσύ όπως κι εγώ, έτσι δεν είναι; Μόνον που, αυτή τη φορά, τα σύκα ήταν αποξηραμένα κι έκαναν παρέα με κάτι... βασιλικούς (χωρίς παρεξήγηση) χουρμάδες, απλά θεϊκούς. Μαζί τους ήταν και μερικά  καρύδια και λίγα digestive ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη που... εντελώς τυχαία, περνούσαν από κει και είδαν την χαρούμενη παρέα. Και οι τέσσερις φίλοι μαζί, ναιιιι ... μόνον τέσσερις, αποφάσισαν να γλυκάνουν όποιον άνθρωπο περνούσε από δίπλα τους και τους άπλωνε το χέρι! Αποφάσισαν να τον γλυκάνουν με τον πιο υγιεινό τρόπο ...έτσι για μην παραπονιέται ότι τον έπεισαν να κάνει παρασπονδία και να έχει τύψεις! 

Φθινοπωρινά τρουφάκια

Στο κάτω κάτω της γραφής το φθινόπωρο ήρθε πολύ ξαφνικά! Κρύωσε μικρούς και μεγάλους, τους μούσκεψε, τους έκανε να αποζητήσουν την ζεστασιά κοντά στο τζάκι κι έπρεπε να κάνει κάτι για να τους ...αποζημιώσει, να τους κάνει να το αγαπήσουν ξανά! Και να που το βρήκε αυτό το κάτι με τα ολόγλυκα ξερά φρούτα! "Μα τί νοστιμιά!" αναφώνησαν αυθόρμητα όσοι τα δοκίμασαν και ξαναγάπησαν το φθινόπωρο παρά την ψύχρα, την μουντάδα και τα πλατσουρίσματά του! 

Φθινοπωρινά τρουφάκια

Γι αυτό σου λέω... κρυώνεις που κρυώνεις, βρέχεσαι που βρέχεσαι... φτιάξε στα γρήγορα (πιο γρήγορα δεν γίνεται) μερικά τέτοια φρουτοτρουφάκια κι ούτε γάτα ούτε ζημιά... τα τρως, γλυκαίνεσαι, παίρνεις δύναμη και δεν έχεις και τύψεις! Τέλεια με άλλα λόγια!

Φθινοπωρινά τρουφάκια

Τρουφάκια, υγιεινά και νόστιμα
Φθινοπωρινά τρουφάκια

Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μικρά, γλυκά, θρεπτικά αλλά όχι παχυντικά με μόνον 4 υλικά, τα τρουφάκια αυτά είναι ιδανικά για τις στιγμές που η ανάγκη για γλυκό κυριαρχεί.
Κομμάτια: 20 τρουφάκια
ΥΛΙΚΑ
    • 10 ξερά σύκα
    • 10 βασιλικούς χουρμάδες
    • 3 κ.σ. καρύδια
    • 4-5 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής άλεσης *
    • λίγο χλιαρό νερό
        
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Bάζουμε τα ξερά σύκα να μουλιάσουν σε νερό για 5-6 λεπτά.
      2. Βάζουμε τους χουρμάδες σε νερό να μουλιάσουν επίσης για 1-2 λεπτά.
      3. Κάτω από τρεχούμενο νερό (βρύσης) τους τρίβουμε ελαφρά έτσι ώστε να ξεφλουδιστούν.
      4. Βάζουμε τα σύκα, τους χουρμάδες, τα καρύδια, τα digestive και 3 κ.σ. νερό χλιαρό στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές, το οποίο μπορούμε να πλάσουμε.
      5. Βγάζουμε το μείγμα από το multi και το βάζουμε σε ένα μπολ για 15 λεπτά στο ψυγείο.
      6. Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια που τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
      7. Ύστερα, τα τυλίγουμε  σε κακάο σκόνη (αν θέλουμε λίγη σοκολατένια γεύση), σε ψιλοτριμμένα digestive, φρυγανιά ή ψιλοκομμένο μούσλι.
      8. Διατηρούνται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο, σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ. 
      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιές ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη ή το μούσλι που αγαπάμε.

      Φθινοπωρινά τρουφάκια

      Φθινοπωρινά τρουφάκια
      Tante Kiki
      22 Comments
      No