Γιαούρτι και Oreo: σούπερ express γλυκό!


'Ετοιμο με...  4 υλικά  &  3 κινήσεις


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Αλήθεια τί κάνεις εσύ όταν θέλεις κάτι γλυκό αλλά για κάποιο λόγο δεν προλαβαίνεις ή δεν έχεις διάθεση να φτιάξεις; Μη μου πεις ότι αγοράζεις κάτι έτοιμο; Θα μου πεις "γιατί όχι ένα έτοιμο γλυκάκι"; Θα σου απαντήσω αμέσως κι αν δεν βρεις αρκετούς τους λόγους που θα σου πω... τότε, μπορείς να κλείσεις τον υπολογιστή, να ανοίξεις την πόρτα και να πας τρέχοντας μέχρι το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο. 


Θα σε ρωτήσω όμως πρώτα...
1- Γνωρίζεις καλά ότι έχει φρέσκα και καλοφτιαγμένα γλυκάκια;
2- Είναι σίγουρο ότι δεν θα πάθεις κάτι τρώγοντάς το; Ξέρεις η κρίση φέρνει πολλά... μπαγιάτικα γλυκά, κακής ποιότητας πρώτες ύλες, εργαζόμενους που δεν προσέχουν την καθαριότητα και πολλά πολλά άλλα.
3- Αξίζει τον κόπο να αγοράσεις ένα γλυκάκι ή μήπως είναι πολύ προτιμότερο να το φτιάξεις εσύ με τα χεράκια σου; 
Αφού, λοιπόν, σκεφτείς τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις είμαι σίγουρη   (ή σχεδόν...) ότι θα καταλήξεις να διαβάσεις την σημερινή πρόταση που ...συνταγή δεν την λες!


Τρία (ή τέσσερα με το μέλι) υλικά, τρεις κινήσεις και 4 λεπτά για ένα γλυκάκι πανεύκολο που θα το απολαύσεις χωρίς τύψεις! Πανεύκολο και πεντανόστιμο! Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό που μπορείς να το απολαύσεις κάθε μέρα αλλά να το παρουσιάσεις και στο κυριακάτικο τραπέζι χωρίς κανείς να το αντιμετωπίσει σαν παρακατιανό! Απλό, γιαουρτένιο, δροσερό, με την σοκολατονοστιμιά των αγαπημένων μπισκότων Oreo (εγώ θα το έφτιαχνα και με τα αντίστοιχα ελληνικά αλλά ας όψονται οι μικρές που έχουν τρέλλα με τα συγκεκριμένα μπισκότα) και με χρόνο παρασκευής πάνω κάτω 4-5 λεπτά!! Εξ άλλου... καλοκαίρι καταφθάνει... ποιός θέλει πολύπλοκα γλυκά και πολύ χρόνο στην κουζίνα; Ένα γλυκό ...σούπερ express!!


Εγώ, βέβαια, το έκανα για τον δεύτερο λόγο! Απλούστατα γιατί δεν είχα καμία, μα καμία διάθεση να κάνω κάτι πολύπλοκο ή χρονοβόρο μια και δεν έκλεισα ακόμα ούτε εβδομάδα από την επέμβαση που έκανα και συνειδητοποίησα πόσο, άχρηστα, πολύπλοκη κάνουμε τη ζωή μας! Κι έτσι... ενώ έφτιαξα κάτι τόσο απλό, έμειναν όλοι υπέρ ευχαριστημένοι!! 👍😉😊


ΥΛΙΚΑ για 6 μικρές ή 4 μεγάλες μερίδες
  • 2 πακέτα μπισκότα Oreo (1 με γέμιση κρέμα σοκολάτα & 1 με γέμιση κρέμα βανίλια)
  • 2 γιαούρτια με 2% λιπαρά
  • 1 κρέμα γάλακτος (250 ml) με 35% λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. ανθόμελο χλιαρό (ή άλλο μέλι με ήπια γεύση ή άχνη ζάχαρη, πάντα προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγύ την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και το μέλι.
  • Βάζουμε σε ποτηράκια εναλλάξ μια στρώση θρυμματισμένα μπισκότα, μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μπισκότα και κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγα μπισκότα.
Tante Kiki
13 Comments
No