Εβδομαδιαίο μενού 21


Καλημέρα σας! 22 Σεπτεμβρίου... φθινοπωρινή ισημερία και πρώτη, επίσημη μέρα του Φθινοπώρου!
Τα χρώματα του άγγιξαν πια την πόλη αν και τα δέντρα δεν θέλουν να αφήσουν την καταπράσινη φορεσιά τους κι ο ήλιος, που τόσες μέρες ήταν ακριβοθώρητος, έκανε και πάλι την θριαμβευτική του εμφάνιση! Οι γήινες αποχρώσεις ζεσταίνουν την καρδιά μας και δείχνουν τον δρόμο για την επιστροφή στις χαρές του σπιτιού, στην ζεστασιά και την θαλπωρή της κουζίνας! 
Αφήνουμε πίσω μας την "ανάγκη" και την επιθυμία να είμαστε σε μια παραλία και να απολαμβάνουμε τις δροσερές σαλάτες και τα καλοκαιρινά φαγητά. Μπαίνουμε στην εποχή με τις όμορφες, φθινοπωρινές μέρες χωρίς την αβάσταχτη ζέστη, με τις βροχούλες που κάνουν το χώμα να αναδύει ένα μοναδικό άρωμα, με τις πρώτες ψύχρες που σε κάνουν να μην ξεχνάς να ρίχνεις την ζακετούλα πάνω σου! Κι όσο για την κουζίνα,  είναι καιρός να αρχίσει και πάλι να απλώνει σπιτικές μυρωδιές με άλλα, πιο φθινοπωρινά υλικά, μυρωδιές που θα χαραχθούν ξανά βαθιά στην γευστική μας μνήμη, που θα ενώσουν όλους γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, που θα μαζέψουν τα γέλια και τις κουβέντες μέσα στο σπίτι!
Μ' αυτά και μ' αυτά τί καλύτερο από έναν προγραμματισμό για το μενού της επόμενης εβδομάδας; Θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα "Τί να μαγειρέψω;" αλλά και να κάνουμε τις απαραίτητες προμήθειες έγκαιρα για να απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το αγαπημένο φθινόπωρο και την φύση που ετοιμάζεται να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει από την τρέλλα του καλοκαιριού! 
Ας δούμε, λοιπόν, ένα λίγο πιο φθινοπωρινό μενού.
ΔΕΥΤΕΡΑ                             Ταλιατέλες με μανιτάρια πλευρώτους

ΤΡΙΤΗ                                 Χοιρινές μπριζόλες φούρνου

ΤΕΤΑΡΤΗ                             Τουρλού φούρνου

ΠΕΜΠΤΗ                             Τηγανόπιτα με γιαούρτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                        Λαχανόρυζο με κόκκινα φασόλια 

ΣΑΒΒΑΤΟ                            Καγιανάς με πιπεριές & λουκάνικα

ΚΥΡΙΑΚΗ                             Χοιρινό με μπύρα στην κατσαρόλα

Το γλυκό της Κυριακής         Κρέμα λεμονιού με σάλτσα μελιού 

Το σνακ της εβδομάδας         Το κέικ "Άνευ"
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! :)
Tante Kiki
18 Comments
No