Κρέμα καφέ με άρωμα βανίλιας


Μια ιδιαίτερη κρέμα καφέ θα σας προτείνω σήμερα! Μια κρέμα που είναι απίστευτα ελαφριά, νηστίσιμη αν την φτιάξουμε με νερό και μαργαρίνη ή κανονική αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο.
Φυσικά μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε το νερό με γάλα, αν θέλουμε αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να την φτιάξετε όπως είναι!
Αυτή η κρέμα αποτελεί το δεύτερο μέρος της γλυκιάς "τριλογίας" που θα καταλήξει την Παρασκευή σε μια καταπληκτική Βαλεντίνια γλυκολιχουδιά!
Τρυπώνει όπου θέλετε με την ίδια επιτυχία... σαν γέμιση σε μπισκότα, σε σαντιγύ για να κάνει ...καφεδένια, σε κέικ σαν γλάσο αλλά και με το κουτάλι είναι φοβερά εθιστική! Αρωματική, γλυκιά, γεμάτη με την αγαπημένη γεύση του καφέ! 
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο με άρωμα βανίλια
600 ml νερό 
280 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη για νηστίσιμο)
3 1/2 κ.σ. κόρν φλάουρ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε 5-6 κ.σ. από το νερό που έχουμε και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη, τον καφέ και το βούτυρο.
Αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να αρχίσει το μείγμα να γίνεται παχύρρευστο.
Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και αφήνουμε την κρέμα να βράσει μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο ή αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Tante Kiki
10 Comments
No