Ντιπ με αβοκάντο και τυριά


Καλημέρα και καλή, χειμωνιάτικη εβδομάδα! Ο χειμώνας μας δείχνει πια το πραγματικό του πρόσωπο και, προσωπικά, εγώ τον καλοδέχθηκα. Δεν λέω ωραία η λιακάδα και η υψηλή, για την εποχή, θερμοκρασία αλλά φυσιολογικό δεν είναι.
Και αφού ο χειμώνας αποφάσισε να έρθει πια... καλώς να ορίσει! 
Τί καλύτερη έκπληξη σήμερα το πρωί, όταν ξυπνώντας αντικρύσαμε μιαν ...άσπρη μέρα που, αφού δεν μπορούμε να την δούμε αλλιώς, την είδαμε με το χιόνι. Λέγοντας χιόνι εννοώ ...πασπάλισμα! Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση αφού ήταν δεν ήταν γύρω στους 8-10 πόντους!
Κι όμως... εδώ ανήκει αυτό που λέμε τα φαινόμενα απατούν! Οι ανηφόρες προς το σχολείο είναι απροσπέλαστες λόγω πάγου αλλά και πιο χαμηλά στην περιοχή... οι δρόμοι, ενώ φαίνονται καθαροί είναι σαν γυαλί από τον πάγο!!
Για να πάμε όμως στη σημερινή συνταγή μας ένα θα πω... μπορεί να αγαπώ τον χειμώνα αλλά αγαπώ και τα φρούτα και τα λαχανικά των ζεστών  περιοχών. Και ιδιαίτερα με το αβοκάντο με έχει πιάσει μια μανία τον τελευταίο καιρό!
Αυτό το φρούτο των τροπικών περιοχών του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής που τώρα πια καλλιεργείται και στη χώρα μιας (στην Κρήτη) με την υπέροχη βουτυρένια υφή και την, σχεδόν, ουδέτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σωρό λιχουδιές αλμυρές και γλυκές!
Μια αλμυρή λιχουδιά για σήμερα είναι αυτό το άλειμμα - ντιπ που σας παρουσιάζω. Πικάντικο, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό αβοκάντο με μπλε τυρί, ταιριάζει υπέροχα σε μπρουσκέτες, νάτσος αλλά και κριτσίνια! Μια λιχουδιά για ένα βραδινό μπροστά στην τηλεόραση, για μια βραδιά με παρέα ή για μια ξαφνική λιγούρα! Θεϊκή γεύση σε λιγότερο από 10 λεπτά... κυριολεκτικά!!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. μπλε τυρί
50 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
2 ώριμα αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα τυριά, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι (εκτός από λίγο πράσινο που κρατάμε για διακόσμηση), τον άνιθο, το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο στο multi και τα πολτοποιούμε κάνοντας ένα ομοιογενές μείγμα.
Το σερβίρουμε με νάτσος ή κριτσίνια.
Tante Kiki
28 Comments
No