'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα


'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα

Καλημέρα!! Καλή εβδομάδα!! Μια βόλτα έξω, στη φύση... θα μας πείσει ότι ο χειμώνας είναι εδώ! Τα κατακίτρινα φύλλα εγκαταλείπουν γρήγορα τα κλαδιά και στρώνουν παχιά χειμωνιάτικα χαλιά! Λατρεύω την αλλαγή των εποχών και το πως η φύση το διαλαλεί. 
Ωστόσο αυτή η εποχή με κάνει να θέλω να κάθομαι πίσω από το μισάνοιχτο παράθυρο που μπάζει τις πρώτες ψύχρες και να χαζεύω τα δέντρα του κήπου αλλά κι αυτά στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Κίτρινα, πράσινα, κόκκινα, πορτοκαλί φύλλα πετούν στον αέρα και το θρόισμα των φύλλων με ταξιδεύει. Λατρεύω να ακούω την ιδιόρρυθμη μουσική τους αλλά και να βλέπω αυτό το πολύχρωμο σκηνικό!


Κάπου εκεί... σε μια γρήγορη βόλτα στην κουζίνα, το μάτι μου πέφτει σε τρεις μπανάνες που συμβαδίζουν με την εποχή ...κατακίτρινες με καφετιές κηλίδες! Στο νου... εφανίζεται ένα συννεφάκι γεμάτο με τρεις λέξεις... "κρίμα να χαλάσουν"! Ανοίγω, ασυναίσθητα το ντουλάπι με τις προμήθειες και μια σοκολάτα με κατακόκκινο περιτύλιγμα πέφτει στα πόδια μου! Επίτηδες το κάνει; Σκύβω και την πιάνω... βλέπω κι ένα μπλε περιτύλιγμα που κρύβει μιαν άλλη πικρή αγαπημένη, αυτή τη φορά.
Το σύμπαν μιλάει... φωνάζει! Οι τρεις τους θα κάνουν μια καλή παρέα με θεϊκή νοστιμιά κι ό,τι πρέπει για την εποχή! Εξ άλλου το άρωμα των Χριστουγέννων αρχίζει να μας αγγίζει και μερικές σοκολατολιχουδιές είναι απαραίτητες μια και ταιριάζουν και για μικρά δώρα από την κουζίνα μέσα στο κατάλληλο βαζάκι με το ανάλογο περιτύλιγμα.! 
Τί λέτε να ξεκινήσουμε γλυκά την εβδομάδα;;;

'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα

ΥΛΙΚΑ για ένα βάζο 350 γρ.
  • 3 μεγάλες μπανάνες πολύ ώριμες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (ή μέλι ή σιρόπι αγαύης) προαιρετικά
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα πικρή
'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με πηρούνι και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας (ή το μέλι ή το σιρόπι αγαύης) και 100 ml νερό.
  3. Αφήνουμε τις μπανάνες να βράσουν για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις κουβερτούρες και αφήνουμε το άλειμμα να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Ύστερα, το αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα


Tante Kiki
33 Comments
No