Πατατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο... Μια πίτα μα τί ...πίτα;


Μια πίτα που τα έχει όλα... "ένα πιάτο καταπληκτικό!" Πατάτες βρασμένες, τυριά, ζαμπόν, γιαούρτι και αυγά. Μια πίτα ελαφριά, χωρίς φύλλο που τον τελευταίο καιρό έχουν κερδίσει τη συμπάθειά μου.
Αλήθεια... εσύ που βλέπεις αυτή την πίτα μπορείς να καταλάβεις τί εποχή έχουμε; Νομίζω πως όχι! Είναι κι αυτό ένα από τα μεγάλα της ατού! Ακόμα μια πίτα που δεν έχει εποχή, που είναι ευπρόσδεκτη χειμώνα ή καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο! Όλα μα όλα τα συστατικά της φωνάζουν... νόστιμη, λαχταριστή, καλοδεχούμενη!!
Είναι κάτι μέρες που δεν ξέρεις τί να φας ή τί να μαγειρέψεις για τους αγαπημένους σου! Κι άλλες πάλι που ό,τι και να σκεφτείς να μαγειρέψεις δεν... αλλά δεν... σου λέω!! Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το έχεις ζήσει κι αυτό! Δεν μπορεί να το έχω περάσει μόνον εγώ!!! Και κάτι άλλες που επειδή δεν μπορείς να αποφασίσεις τί να φτιάξεις για το μεσημέρι... οι ώρες περνούν κι εσύ μένεις έτσι και καταλήγεις σε ένα ...σάντουιτς που, εδώ που τα λέμε, άσχημο δεν είναι (ιδιαίτερα αν είναι σπιτικό) αλλά πάλι αν έχεις ...απογόνους και καλομαθημένο έτερον ήμισυ... δεν είναι και ό,τι καλύτερο! 
Εκείνες τις μέρες, είναι που χρειάζεται να έχεις λίγο ζαμπόν και λίγο τυρί στο ψυγείο γιατί, εδώ που τα λέμε, πατάτες, αυγά και γιαούρτι συνήθως υπάρχουν σε όλα τα ψυγεία, καθημερινά! Κι αν βέβαια δεν έχεις ζαμπόν κι έχεις μπέικον ή κάποιο άλλο... κρεατικό-περίσσευμα... το ίδιο κάνει... μην πτοείσαι καθόλου αλλά βάλτο κι αυτό στο μείγμα! Ένα γρήγορο ανακάτεμα όλα μαζί και... σου το εγγυώμαι! Το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, θα σε ανταμείψει κι οι υπόλοιποι της "παρέας" θα σου δώσουν συγχαρητήρια και θα σε χρίσουν "Θεά της κουζίνας"!!! Κι αν θέλεις λίγο πιο πικάντικη ή πιο δυνατή γεύση πρόσθεσε και μερικές από τις λιαστές ντομάτες που σου βρίσκονται σ΄εκείνο το βαζάκι που περιμένει στην πόρτα του ψυγείου!!!
Άντε... ακόμα κάθεσαι;; Γρήγορα στην κουζίνα...
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 25x25 εκ.
200 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες με το πιρούνι
120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
2 αυγά μεγάλα
1 γιαούρτι (200 γρ.) στραγγιστό
200 ml γάλα
1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη)
50-60 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
Αλάτι & Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα ταυτόχρονα.
Βάζουμε τις πατάτες, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το ζαμπόν και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τα δύο αυγά. 
Ανακατεύουμε και πάλι καλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. της φαρίνας και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια να αποκτά ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Tante Kiki
39 Comments
No