Οι πρώτες μας γλυκές βάφλες!!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια γλυκιά αρχή της εβδομάδας, μιας εβδομάδας που ξεκίνησε ηλιόλουστη και που περιλαμβάνει και τη μεγάλη εθνική μας γιορτή.
Μια γλυκιά αρχή, αφιερωμένη στις Δήμητρες και τους Δημήτρηδες που γιορτάζουν σήμερα! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες και όλους! Και του χρόνου με υγεία!!! 
Βάφλες! Αχ αυτές οι βάφλες! Τις θέλαμε... τις θέλαμε πολύ! Το λέγαμε, το ξαναλέγαμε αλλά αυτή η θεία μας το ...αμελούσε! Πότε το ένα, πότε το άλλο... βαφλιέρα στο σπίτι δεν βλέπαμε να καταφθάνει! Κι όλο γκρινιάζαμε... θέλουμε βάφλες, βάφλες σπιτικές γιατί αυτές στο σούπερ μάρκετ είναι ...μπλιαααχχχχ!!! 
Η αλήθεια είναι ότι, κάποια φορά, προσπάθησε να τις κάνει σε τοστιέρα!!!!!!! Άκου ...βάφλες σε τοστιέρα, βάφλες-τοστ!!! Κάναμε άμεσα απεργία πείνας και αρνηθήκαμε να φάμε... έστω και μια μπουκιά!!! Τί είμαστε;;;; 'Ο,τι κι ό,τι να φάμε βάφλες χωρίς εκείνα τα... μικρά τετραγωνάκια που γεμίζουν μερέντα, μαρμελάδα ή μέλι;;; Και άντε η αδερφή μου... τις τρώει και σκέτες οπότε τί την πειράζει αν έτρωγε βάφλα-τοστ; Εγώ όμως που θέλω μόνον βάφλα-βάφλα;;; Τί με πέρασαν... χαζούλα να λέω ότι τρώω βάφλα και να τρώω τοστ;;;
Έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι που το περασμένο Σάββατο, βγήκαμε έξω με τη μαμά και τη θεία μας! Να η ευκαιρία σκέφτηκα! Μπήκαμε σε ένα μαγαζί που είχε και τη βαφλιέρα - τοστιέρα (μη με νομίζετε μικρή... ξέρω ότι τη λένε έτσι γιατί η θεία μας όλο μ' αυτά ασχολείται!!!)! Κι εκεί άρχισε το ...πανηγύρι! Εγώ δεν ξεκολλούσα από δίπλα της!! Προσπάθησαν να με πείσουν αλλά τίποτα!! Βάφλες θέλω!! Το δήλωσα κι έγινε!! Η θεία υποχώρησε και αγόρασε τελικά τη βαφλιέρα. Μόλις βγήκαμε από το μαγαζί δήλωσα ευθαρσώς το τέλος της βόλτας κι όσο κι αν προσπάθησαν να με πείσουν τα ...κατάφερα! Φύγαμε ολοταχώς για το σπίτι και οι βάφλες έγιναν, πια, πραγματικότητα!!!
Αυγά, αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη... μεγάλες τετράγωνες με μικρότερα τετραγωνάκια όπου προσγειώθηκε ό,τι θέλαμε, για μένα μερέντα και για την αδερφή μου άχνη!! Και τις απολαύσαμεεεεεε (εντάξει, μία έφαγα εγώ και δύο η αδερφούλα μου αλλά ...επιτέλους!!!!) όσο τίποτα άλλο!!!! 
Αλήθεια, θέλετε να μάθετε πώς τις φτιάξαμε γιατί κι αυτό το είδα όχι για άλλον λόγο αλλά για να σας το πω και να καταλάβετε ότι μεγάλωσα... τί στο καλό, στην πρώτη τάξη πηγαίνω τώρα πια!!!! :)
ΥΛΙΚΑ για 12 βάφλες 
2 αυγά μεγάλα
300 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι φυσική βανίλια (ή ζαχαροβανίλια)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
400 ml γάλα (εγώ χρησιμοποίησα εβαπορέ) σε θερμοκρασία δωματίου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα με το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ, βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι  να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομογενοποιημένο και παχύρρευστο.
Λιώνουμε λίγο ακόμα βούτυρο και αλείφουμε και τις δύο πλάκες (πάνω-κάτω) της βαφλιέρας.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα (ανάλογα με το μέγεθος της βαφλιέρας) και αφήνουμε να ψηθούν οι βάφλες μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανόξανθο χρώμα.
Στη δική μου βαφλιέρα χρειάστηκαν γύρω στα 7-8 λεπτά για να ψηθούν!
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και σερβίρουμε τις βάφλες αμέσως με σοκοπραλίνα, μαρμελάδα, μέλι, παγωτό, σαντιγύ με φρούτα (φρέσκα ή καραμελωμένα) ή πολύ απλά με λίγη άχνη και κανέλα (το αγαπημένο μου).
Πηγή συνταγής: ΕΔΩ
Tante Kiki
32 Comments
No