Σαλάτα ρόκα με αβοκάντο και πορτοκάλι


Καλημέρα σας! Μπορεί το ψάρι να το αντιμετωπίζω με ...αμηχανία ειδικά αν βρεθεί στο πιάτο μου και όχι στην προθήκη κάποιου ψαρά ή κάποιου σούπερ μάρκετ αλλά με τα λαχανικά και τα φρούτα έχω μιαν άριστη σχέση και όχι μόνον... μια σχέση λατρείας θα έλεγα, ακριβολογώντας! Αν προσπαθήσω να σκεφτώ ποιά λαχανικά δεν τρώω... θα δυσκολευτώ πολύ έως πάρα πολύ!
Τα μόνα που τρώω σπάνια είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών κι αυτό εντελώς συμπτωματικά γιατί δεν τα βρίσκω συχνά στη γειτονιά μου! Λαχανικά και φρούτα... το καλύτερό μου... τόσο που σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να γίνω ...χορτοφάγος! Δεν με ζορίζουν καθόλου, είναι πεντανόστιμα και υπάρχουν χίλιοι δυό τρόποι και άπειροι συνδυασμοί για να τα απολαύσεις ωμά ή μαγειρεμένα!
Μια κλεφτή ματιά στο παράθυρο στον διπλανό τοίχο μου θυμίζει ότι φθινοπώριασε πια! Μπορεί σήμερα να μην έχει την χθεσινή καταχνιά και την καταρρακτώδη βροχή αλλά μια φθινοπωριά την έχει... ένα αμυδρός ήλιος και το αεράκι επιβεβαιώνουν την εποχή που σου θυμίζει ότι ήρθε ο καιρός για πορτοκάλια!
Όταν, λοιπόν, είδα αυτή τη σαλάτα σε κάποιο περιοδικό που αγόρασα στο Μόντρεαλ ενθουσιάστηκα! Μια σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο και πορτοκάλι... τρία συστατικά που τα λατρεύω κυριολεκτικά! Κι εκείνα τα ψημένα αμύγδαλα από πάνω... την απογειώνουν!!! Φθινόπωρο με όλη τη σημασία της λέξης!!! 
Μια σαλάτα τόσο απλή και τόσο μα τόσο νόστιμη! 
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
2 ώριμα αβοκάντο σε κύβους
1 1/2 φλ. τσ. ρόκα
3 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα με τις φλούδες, ψημένα και θρυμματισμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι & κόκκους κόκκινου πιπεριού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το κόκκινο πιπέρι και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαιόλαδο να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε τη ρόκα, τα αβοκάντο, τα πορτοκάλια και τα αμύγδαλα σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε.
Tante Kiki
15 Comments
No