"Μαγιονέζα" τυριού και μια πολύχρωμη σαλάτα


...από τη σαλατιέρα στο ...πάτωμα!
Καλημέρα! Χωρίς φωτιά και χωρίς πολλές θερμίδες! Αν και το καλοκαίρι αυτές τις μέρες μάλλον κάπου ξεχάστηκε και μπερδεύτηκε τα απογεύματα και νομίζει ότι έφτασαν τα πρωτοβρόχια παρ΄όλα αυτά εξακολουθεί να κάνει ζέστη και η διάθεση για πολύωρα μαγειρέματα να είναι μειωμένη.
Εξ άλλου ένα ελαφρύ, δροσερό γεύμα (γιατί για γεύμα πρόκειται) είναι ό,τι καλύτερο για πολλούς λόγους αυτή την εποχή.
Μ' αυτές τις σκέψεις κατά νου και με τη διάθεση για οποιοδήποτε άλλο γεύμα (κάτι που σε μένα συμβαίνει μόνον το καλοκαίρι) ετοίμασα αυτή τη σαλάτα. Δεν ήταν όμως τυχερό! Έτσι απλά... δεν ήταν τυχερό να την απολαύσω παρά μόνον... ελάχιστη... ό,τι είχα προλάβει να βγάλω από τη σαλατιέρα! Ο νόμος του Μέρφυ; Μπορεί!!!!!! Η ιστορία έχει ως εξής... μετά τη φωτογράφιση του "μοντέλου", με τη σαλατιέρα στο χέρι πηγαίνοντας χαρούμενη και πεινασμένη προς την κουζίνα... χτυπάω τον αγκώνα μου στην πόρτα του ψυγείου και η σαλατιέρα γίνεται ξαφνικά...ιπτάμενη!!!!!!!!!!!! Φυσικά, μετά την πτήση του ...αιώνα, η σαλατιέρα προσγειώνεται στο πάτωμα κατά την προσφιλή, γνωστή τακτική όλων των αντικειμένων που ακολουθούν τον νόμο της βαρύτητας!!!!! Τα νεύρα μου!!!! Η σαλατιέρα στο, ευτυχώς χωρίς χαλί, πάτωμα, άδεια πια, η πολύχρωμη σαλάτα να έχει απλωθεί σε ένα μεγάλο μέρος του πατώματος που λίγο πριν είχα σφουγγαρίσει κι εγώ να... απολαμβάνω άφωνη τη θέα!!!!!!!! Φοβερή σκηνή!!! Η Ιωάννα να γελάει, εγώ να της λέω "μη γελάς γιατί θα σε βάλω να τα καθαρίσεις", η Βασιλική να ρωτάει τί έπαθα και έριξα τη σαλατιέρα και τα νεύρα μου ...κορδόνια!!!! Τί να πω;;;; Μάλλον με έχει πιάσει το άγχος ...με το ταξίδι προ των πυλών!!!
Πάντως, τα υπολείμματα της σαλάτας με την τυρομαγιονέζα τα ...απόλαυσα αφού πρώτα έκανα τη φασίνα του αιώνα με ...σκούπισμα με απλή σκούπα και φαράσι, μετά με ηλεκτρική σκούπα και διπλό σφουγγάρισμα!!!!! 
Όσο για την τυρομαγιονέζα και τη σαλάτα... αξίζει να τη φτιάξετε αλλά προσέξτε... για να αποφύγετε τα ...ατυχήματα αυτού του είδους!!!!!!! :)
ΥΛΙΚΑ για 500 γρ. περίπου "τυρομαγιονέζας"
Για τη μαγιονέζα
350 γρ. ανθότυρο
2 κ.σ. μουστάρδα
50 γρ. μηλόξιδο
100 γρ. ελαιόλαδο
2/3 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα (ή 2 κ.σ. γιαούρτι)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
2 μέτριες ντομάτες,
1 πατάτα βρασμένη
1/2 αγγουράκι
1-2 βρασμένα αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο (κατά προτίμηση αλλά όχι υποχρεωτικά)
3-4 ελιές
1 κ.σ. κάπαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη μαγιονέζα
Βάζουμε το ανθότυρο τη μουστάρδα, το μισό ξίδι τη ζάχαρη, το γάλα (ή το γιαούρτι), τα 2/3 από το ελαιόλαδο στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το ανθότυρο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο ξίδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια "μαγιονέζα" με λεία υφή και με πυκνότητα όπως η κανονική μαγιονέζα.
Τη βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα αυγά και τις ελιές σε φέτες, το αγγουράκι σε ροδέλες και την πατάτα σε κύβους.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τις ελιές και τέλος την κάπαρη.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε όση μαγιονέζα τυριού θέλουμε.
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε με μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.



Tante Kiki
20 Comments
No