Ελαφρύ πρωινό για ζεστά, καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα


Το καλοκαιρινό πρωινό είναι διαφορετικό... πώς να το κάνουμε. Έχει το δικό του μοναδικό στυλ! Ειδικά αν πρόκειται για πρωινό σε μια χώρα ζεστή, με καταγάλανη θάλασσα, ολόχρυση αμμουδιά ή πολύχρωμη βοτσαλωτή παραλία, την ομπρέλα και τις ξαπλώστρες θαλάσσης να περιμένουν ανυπόμονα και τη τσάντα της παραλίας γεμάτη με πετσέτα, ψάθα, καπέλο, αντηλιακό. 'Οταν το κολύμπι είναι αυτό που σκέφτεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όταν απολαμβάνεις τις ρακέτες δίπλα στο κύμα με την αγαπημένη συντροφιά, το πρωινό είναι απαραίτητο! 
Αλλά τί πρωινό; Ένα πρωινό με μια τραγανή βάση που ...σκάει στο στόμα, με μια κάτασπρη, βελούδινη και δροσερή κρέμα από πάνω, μερικές φέτες από ένα αγαπημένο και πολύ αρωματικό φρούτο όπως το νεκταρίνι και για ακόμα περισσότερη νοστιμιά και ενέργεια μια κουταλιά από ένα ολόχρυσο μέλι που χαρίζοντας τη γλύκα του απογειώνει τα υπόλοιπα και ξετρελλαίνει τον ουρανίσκο.
Ακόμα και μέρες όπως η σημερινή, που ξεκίνησε με μερικά απειλητικά, υπόκωφα μπουμπουνητά η θέα και μόνον αυτής της λιχουδιάς σου φτιάχνει τη διάθεση.
Ένα τέτοιο πρωινό σου προτείνω σήμερα! Ένα πρωινό που χρειάζεσαι μόνον λίγα λεπτά για να το ετοιμάσεις και να συνοδεύσεις καφέ, χυμό, τσάι ή γάλα. Πρωινό γεμάτο υγεία, νοστιμιά, άρωμα, χρώμα, δροσιά! Το καλύτερο για το καλοκαίρι... χορταστικό και σούπερ απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους!! 
Γιαααα ρίξε μια ματιά... όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρεις τί χρειάζεσαι...αν και είμαι σίγουρη ότι θα θελήσεις να το δοκιμάσεις!
ΥΛΙΚΑ για κάθε cracker
Crackers, όσα θέλουμε
1 κ.γλ. γιαούρτι στραγγιστό, με λίγα ή καθόλου λιπαρά
1 1/2 κ.γλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
2-3 φέτες νεκταρίνι
1 κ.γλ. μέλι ανθέων
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι και το απλώνουμε επάνω στο cracker.
Από πάνω βάζουμε τις φέτες του ροδάκινου και περιχύνουμε με μέλι.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα και απολαμβάνουμε ένα καλοκαιρινό πρωινό άκρως νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό!
Σας εύχομαι μιαν όμορφη μέρα και ένα ξεκούραστο και ήρεμο Σαββατοκύριακο!

Tante Kiki
26 Comments
No