Αρωματική, καλοκαιρινή μαρμελάδα


Μια καλημέρα γλυκιά για σήμερα μήπως και γλυκάνει λίγο και η καθημερινότητά μας και φύγει η πίκρα από το στόμα. Μια καλημέρα καλοκαιρινή και φρουτένια που είναι ό,τι καλύτερο με μια φέτα ψωμί, μια φρυγανιά ή μερικά μπισκότα κι έναν καφέ ή γάλα. Μια καλημέρα που ταιριάζει απόλυτα με τον υπέροχο ήλιο αυτής της ευλογημένης χώρας μας!
Τα φρούτα στα καλύτερά τους και είναι εποχή να φτιάξουμε μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού για τον χειμώνα. Ροδάκινα σε κάθε ποικιλία, δαμάσκηνα κάθε είδους, κεράσια, καρπούζια και πεπόνια είναι φρούτα λαχταριστά, νόστιμα και σε καλές τιμές. Ας φτιάξουμε τώρα μαρμελάδες κι ας κρατήσουμε το άρωμα καλοκαιριού σε βάζα για να μας συντροφεύει για πολλές μέρες.
Αυτή η ιδιαίτερη μαρμελάδα με ροδάκινα, δαμάσκηνα και μοσχολέμονα είναι πολύ αρωματική και γι αυτό δεν πρόσθεσα κάποιο άλλο αρωματικό όμως αν εσείς θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλαδάκι λουίζας για ακόμα πιο λεμονάτο άρωμα. Η γεύση της είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη λόγω του εσπεριδοειδούς (μοσχολέμονου) που τονίζει τα αρώματα των άλλων φρούτων. Μια μαρμελάδα που αξίζει να τη δοκιμάσουμε. Διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ροδάκινα (καθαρό βάρος), σε μικρά κομμάτια
500 γρ. δαμάσκηνα (καθαρό βάρος), σε μικρά κομμάτια
2 μοσχολέμονα, ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα
1 κιλό ζάχαρη
3-4 φύλλα λουίζας (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε τα μοσχολέμονα, τα βράζουμε ολόκληρα για 2 λεπτά και μετά αλλάζουμε το νερό τους και τα ξαναβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Τα κόβουμε στη μέση και δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι πικρά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο multi.
Βάζουμε τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα μοσχολέμονα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά και μετά βάζουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, προσθέτοντας την λουίζα.
Βράζουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα μας να δέσει και όπως είναι ζεστή γεμίζουμε δύο βάζα 500 ml.
Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Tante Kiki
24 Comments
No