Μισοφέγγαρα σφολιάτας με μαρμελάδα κεράσι


Καλημέρααααα! Λίγο βροχερός ο καιρός (τί λίγο... καρεκλοπόδαρα έριχνε εχθές εδώ) αλλά το καλοκαίρι είναι εδώ κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει! Κι αφού το καλοκαίρι είναι πια εδώ... εμείς είμαστε αλλού και θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι ή ακόμα και στη βεράντα! Κι εκτός από το καλοκαίρι να και το ΣΚ (επίσημα Σαββατοκύριακο για να γεμίζει το στόμα και το πνεύμα μας μέχρι να εκδράμουμε για περισσότερες μέρες)!
Και ποιός τώρα δεν θέλει ένα διήμερο ξεκούραστο, χαλαρό, γλυκό και νόστιμο αλλά όχι απαιτητικό, τεμπέλικο (κατά το δυνατόν για να μην χάνουμε και τη φόρμα μας!!) και δροσερό αλλά όχι κρύο;;; Εγώ πάντως αυτά ονειρεύομαι τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα... αααα, ξέχασα!!! Ονειρεύομαι και κάτι άλλο!!! Να διακτινίζομαι στο εξοχικό μας στο χωριό για να μην οδηγώ!!!! 
Και με ξέρετε καλά τώρα πια... όταν αρχίζω τα "φιλοσοφικά" μου πάντα καταλήγω σε κάποια αλμυρή ή γλυκιά νοστιμιά!
Μια μικρή γλυκολιχουδιά για το Σαββατοκύριακο αυτό, απλή, εύκολη όπως ζητάει η εποχή για να μην καθόμαστε πολύ ώρα στην κουζίνα, νόστιμη και με επίκαιρη μαρμελάδα κεράσι. Μια πρέζα κανέλα απογειώνει τη συγκεκριμένη μαρμελάδα και ο συνδυασμός με την τραγανή σφολιάτα κάνει το μισοφέγγαρο-πιτάκι θεϊκό σε γεύση αλλά και σε υφή.
'Ενα πιτάκι... χίλιες χρήσεις! Πάρτο μαζί σου στην εκδρομή, απόλαυσέ το με το γάλα ή τον καφέ, βγάλτο από το ταπεράκι μετά το μπάνιο στην παραλία ...εκεί ...διαβάζοντας και πίνοντας φραπέ στη σκιά μιας τεράστιας ομπρέλας , πάρτο μαζί σου στο γραφείο από βδομάδα, βάλτο σε πιατέλα στον καλοκαιρινό μπουφέ για το πάρτυ του μικρού ή της μικρής που χαίρεται να ...μεγαλώνει. Ταιριάζει παντού και πάντα, για μικρούς και μεγάλους!!! 

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιατίνια
300 γρ. μαρμελάδα κεράσι (ή άλλη μαρμελάδα)
1/3 κ.γλ. κανέλα
Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Λίγο νερό για να κλείσουμε τη ζύμη
5-6 κ.σ. γάλα για την επάλειψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ανοίγουμε τα σφολιατίνια και βάζουμε μέσα σε κάθε σφολιατίνι 1 κ.γλ. μαρμελάδα κεράσι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Αλείφουμε στην άκρη το μισό σφολιατίνι με λίγο νερό και αφού βάλουμε τη γέμιση διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Με ένα πηρούνι πιέζουμε την άκρη και κλείνουμε καλά το μισοφέγγαρο.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με γάλα και τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνει η επιφάνεια των μισοφέγγαρων.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε τα κερασοπιτάκια να κρυώσουν τελείως και τα πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη κανέλα πριν τα απολαύσουμε ζεστά ή χλιαρά.
Tante Kiki
20 Comments
No