Σοκολατοδωράκια, πασχαλινά μαθήματα ζαχαροπλαστικής και ένα διαφορετικό τζατζίκι


Καλησπέρα σας! Πότε έφτασε η Μεγάλη Πέμπτη ούτε που το κατάλαβα! Λίγο η προετοιμασία των ημερών, λίγο κάποια ίωση που ταλαιπώρησε τη γιαγιά και τη μικρή μας Βασιλική, κάτι τα μαθήματα που είναι στο φόρτε τους μια και στις 15 Μαϊου δίνουμε (όχι εγώ ...τα "παιδάκια" μου όπως λέω τους μαθητές μου), κάτι τα πασχαλινά μαθήματα για μπισκότα, cupcakes και τσουρέκια με έκαναν να μην προλάβω να σας δείξω κάποιες συνταγές που ήθελα. Δεν πειράζει όμως ...εδώ θα είμαστε και την άλλη εβδομάδα!
Σήμερα όμως θα σας δείξω ένα ωραίο καλαθάκι για το βαφτιστήρι σας (αυτό προορίζεται για το δικό μου) με πασχαλινές λιχουδιές που θα συνοδέψουν το δώρο του.
Ένα τσουρέκι, μπισκότα, κόκκινα αυγά καθώς και πασχαλινά σοκολατάκια-κουμπιά σαν αυτά που έφτιαξα με διάφορες σοκολάτες και λίγη χρωματιστή τρούφα στη λευκή σοκολάτα... έτσι για να γίνουν ακόμα πιο γιορτινά! 
Μια φορμίτσα σιλικόνης, πολύ καλής ποιότητας της εταιρίας Silikomart ήταν ο απαραίτητος "βοηθός" μου σ' αυτή την δημιουργία. Μια φόρμα καταπληκτική, απ' όπου τα σοκολατάκια ξεκολλούν πανεύκολα, που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων και ταιριάζει σε κάθε γιορτή, από γενέθλια ...επάνω σε cupcakes ή σκέτα μέσα σε γυάλα, μέχρι Χριστούγεννα και Πάσχα για απίθανα σοκολατοδωράκια μέσα σε σακουλάκι ή βαζάκι.
80 γρ. λιωμένη σοκολάτα, λευκή, bitter, γάλακτος ή πραλίνα είναι αρκετή για να γεμίσουν την φόρμα που βλέπετε. Προσοχή όμως!! Αφού λιώσουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων τη σοκολάτα, την ανακατεύουμε για λίγο με τη λάμα ενός μαχαιριού για να την κάνουμε να γυαλίσει καθώς κατεβαίνει η θερμοκρασία της. Γεμίζουμε, έτσι απλά τις κοιλότητες των κουμπιών της φορμίτσας και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Τα σοκολατοκουμπιά μας είναι έτοιμα να συσκευασθούν!! Σ' αυτά που θα φτιάξουμε με τη λευκή σοκολάτα μπορούμε πριν γεμίσουμε την κοιλότητα με σοκολάτα να ρίξουμε λίγη χρωματιστή τρούφα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στην ίδια σοκολάτα 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και να έχουμε χρωματιστά κουμπάκια.
Τί λέτε... δεν είναι υπέροχα;
Και τώρα μερικές φωτογραφίες από τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στην αίθουσα "Tante Kiki".
To Σάββατο, η φίλη και blogger Αριάδνη του υπέροχου ariadnewonderland.wordpress.com μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε και να στολίζουμε πολύ νόστιμα αλλά και όμορφα, πασχαλινά μπισκότα και cupcakes που ψήθηκαν μέσα σε πανέμορφες θηκούλες που μας χάρισε η γλυκιά Λευκή του Happy Teapot. Η αίθουσα "Tante Kiki" γέμισες μοσχοβολιά, αρώματα και χρώματα. Οι μαθήτριες πήραν μαζί δωράκια-ευγενική προσφορά των εταιριών Coffeway και Μακεδονικός Χαλβάς. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο http://wp.me/p49tCt-bz
Την Κυριακή εγώ έμαθα στις μαθήτριές μου να φτιάχνουν τα πιο εύκολα, οικονομικά, κορδονάτα, αρωματικά και πεντανόστιμα τσουρέκια σε χρόνο ρεκόρ. Μετά φτιάξαμε πασχαλινά στολίδια και γράμματα με ζαχαρόπαστα αλλά χωρίς κουπ πάτ... με μόνον έναν μικρό πλάστη και δύο εργαλεία  για να μάθουμε να στολίζουμε απλά και όμορφα τα τσουρέκια και τα κέικ μας. Η αίθουσα για μια ακόμη φορά γέμισε άρωμα πασχαλινό, μαχλέπι, βανίλια, κακουλέ αλλά και σοκολάτα από το σοκολατένιο γλάσο που απλώθηκε επάνω σε κάθε τσουρέκι.
Για τις μαθήτριες... δεν το συζητώ!! Η μια καλύτερη από την άλλη!!!
Και του χρόνου με υγεία και χαρά κορίτσια! Χάρηκα που γνωριστήκαμε και αρχίσαμε τα μαθήματα που θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα με άλλα θέματα!
Και για το τέλος, μια και σήμερα είναι η τελευταία ανάρτηση πριν το Πάσχα σας έχω μια μικρή συνταγούλα!
Ένα τζατζίκι που είναι λίγο πιο διαφορετικό από τα άλλα! Ένα τζατζίκι με ευγενική γεύση και ελαφρώς πικάντικη ...ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσει τον οβελία την Κυριακή αλλά και σαν ορεκτικό μέχρι να ψηθεί ο οβελίας.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
1 μικρό αγγουράκι ή μισό μεγάλο
4-5 αγγουράκια τουρσί
1 κ.γλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι όσο θέλουμε
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου όπως είναι με τις φλούδες σε μια μικρή κατσαρολίτσα μαζί με νερό και τις βράζουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν διάφανες.
'Υστερα, τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πηρούνι.κ
Καθαρίζουμε το αγγουράκι, βγάζουμε τα σπόρια του και το τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Κόβουμε σε κομματάκια τα αγγουράκια τουρσί.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το αλάτι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τον άνηθο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο αγγούρι και το αγγουράκι τουρσί, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα γεμάτο υγεία και αγάπη!
Καλή Ανάσταση!!!
Καλή αντάμωση την Τετάρτη μετά το Πάσχα!
Tante Kiki
16 Comments
No