Κυριακάτικο πρωινό με φρεσκοψημένα κρουασάν σε 10 λεπτά!


Καλημέρα! Παρασκευή σήμερα και είμαι σίγουρη ότι έχει ήδη κάνει μια "βόλτα" από το νου το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει αύριο. Εξ άλλου, σε προδιαθέτει και η γλύκα της ατμόσφαιρας με τα τόσα ανθισμένα λουλούδια και,πίστεψέ με δεν έχει καμία σημασία αν αυτά βρίσκονται σε έναν μικρό ή μεγάλο κήπο ή στο μπαλκόνι σε αραδιασμένες στη σειρά, μικρές και μεγάλες γλάστρες. Η άνοιξη βρίσκεται στα καλύτερά της παρά τον ήλιο που για μια ακόμα μέρα, εδώ σε μας τουλάχιστον, παίζει κρυφτούλι με τα σύννεφα.
Επιστρέφω όμως στο Σαββατοκύριακο και σκέφτομαι... το Σάββατο συνήθως είναι μέρα για διάφορες δουλειές, από καθαριότητα μέχρι ψώνια, ίσως και κανέναν γρήγορο καφέ με κάποια φίλη ή κάποιο φίλο, η Κυριακή όμως είναι συνήθως αφιερωμένη στην οικογένεια και τους αγαπημένους μας. Είναι μέρα για μυρωδιές, νοστιμιές, χαλάρωση, εκδρομούλες και σε λίγο καιρό και για... θάλασσα! Το πρωινό και το μεσημεριανό της Κυριακής έχουν τη δική τους σημειολογία στην οικογένεια κι αυτό λέγεται παράδοση, όμορφη παράδοση.
Τί θα έλεγες, λοιπόν, για ένα γρήγορο πρωινό για την Κυριακή; Ένα πρωινό που θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολήσει φρεσκοψημένη ζύμη! Ένα πρωινό που θα γαργαλήσει τα ρουθούνια όσων κοιμούνται και θα τους κάνει να ξυπνήσουν με το άρωμά του και μετά θα τρέξουν να γευθούν τη νοστιμιά του, να χορτάσουν και να απολαύσουν κάθε στιγμή από την κυριακάτικη, χαλαρή ατμόσφαιρα!
Γιατί υπάρχει ωραιότερο από το να φροντίζεις τους αγαπημένους σου κι εκείνοι να νιώθουν αυτή την φροντίδα; Υπάρχει ωραιότερο από το να ξυπνούν και να μοσχοβολά το σπίτι φρεσκοψημένα κρουασάν που, επιπλέον, έχουν ετοιμαστεί πανεύκολα κι εσύ δεν έχεις αναγκαστεί να ξυπνήσεις από τα χαράματα και να κουραστείς για να τους κανακέψεις;
Ένα τέτοιο πανεύκολο πρωινό σου προτείνω σήμερα... φρεσκοψημένα κρουασάν με έτοιμη ζύμη (για κρουασάν ή σφολιάτας), τυρί κρέμα και μαρμελάδα. Και για όσους θέλουν και τη σοκολάτα τους το πρωί ένα απλό γλάσο σοκολάτας θα τους κάνει να καταευχαριστηθούν! Και μια λεπτομέρεια... ένα μικρό μπουκετάκι λουλούδια στο τραπέζι θα συμπληρώσει το όμορφο κυριακάτικο πρωινό χαρίζοντας μια νότα ανοιξιάτικη και χαρούμενη.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζύμης για 6 αφράτα κρουασάν (ή 1 φύλλο σφολιάτας)
6 κ.σ. τυρί κρέμα
3 κ.γλ. μαρμελάδα φράουλα
3 κ.γλ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 αυγό χτυπημένο, για την επάλειψη
Για το σερβίρισμα
Λίγη άχνη
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε 4 κ.σ. γάλα 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανοίγουμε τη ζύμη για κρουασάν και απλά τα κόβουμε εκεί που είναι χαραγμένα.
Εάν έχουμε σφολιάτα, μοιράζουμε το φύλλο σε 6 τρίγωνα και τα κόβουμε.
Αλείφουμε σε κάθε τρίγωνο ζύμης, ξεκινώντας από την φαρδιά του πλευρά το τυρί κρέμα.
Στην ίδια πλευρά βάζουμε και 1 κουταλάκι μαρμελάδας και τυλίγουμε το κρουασάν.
Έτσι, φτιάχνουμε 3 κρουασάν με τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα και 3 κρουασάν με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε "καλύψει" με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια.
Αλείφουμε τα κρουασάν με το χτυπημένο αυγό.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
TIPS 
* Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κρουασάν από το βράδυ, να τα βάλουμε στο ταψί και το πρωί απλά να τα αλείψουμε με το αυγό. 
* Το αυγό (μόνο του ή με ένα άλλο μαζί) που θα περισσέψει μπορούμε να το φτιάξουμε μια μικρή ομελέτα για να μην το πετάξουμε. 
Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα πολύ όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο όπως το ονειρεύεστε!

Tante Kiki
40 Comments
No